Kiaulienos pardavėjas mulkino patiklius pirkėjus – jį išdavė skelbimas internete

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai patikrinę įtarimų sukėlusį skelbimą internete nustatė nelegalų prekiautoją šviežia kiauliena.

 Kiauliena.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Kiauliena.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2023, 3:54 PM

VMVT pareigūnams įtartinu pasirodė kiaulienos skerdenas įsigyti siūlantis skelbimas, kuriame nebuvo nurodyta privaloma informacija: VMVT patvirtinimo/registracijos numeris.

VMVT Šiaulių departamento specialistai organizavo kontrolinį pirkimą bei pasitelkę Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos operatyvinės kontrolės ir Kelmės raj. Policijos komisariato pareigūnus nustatė, kad pilietis, gyvenantis Pagėgių sav., vykdė nelegalią prekybą kiaulių skerdenomis, neturėdamas tokiai veiklai išduoto VMVT leidimo, taip pat neįsiregistravęs Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI).

Atlikus patikrinimą taip pat nustatyta, kad kiaulių skerdenas pardavimui asmuo klientams pristatinėjo netvarkinga, sunkiai valomomis ir dezinfekuojamomis  dangomis transporto priemone.

„Bendradarbiaujant su kolegomis Tauragės VMVT departamente pavyko nustatyti, kad asmuo kiaulių skerdenas įsigydavo iš stambaus komercinio kiaulių komplekso Jurbarko raj., kuriame skerdžiamos vietoje auginamos kiaulės. Tuo tarpu skelbime jis nurodydavo, kad siūlo įsigyti „senoviško“, „kaimiško“ skonio kiaulienos. Prekeivis skelbime nurodydavo, kad „kiaulės oda yra svilinama“, jis taip pat skelbė, kad „užtikrina kokybę ir švarumą nuo auginimo iki Jūsų namų“.

Tokiu aprašymu vartotojams buvo sudaromas įspūdis, kad jie perka mažame ūkyje užaugintą bei paruoštą, išskirtinės kokybės produkciją.

Vartotojus raginame būti atidžiais ir įsitikinti, kad perkate tik iš legalaus gamintojo ar pardavėjo. Įsitikinti jo legalumu pirmiausia galima prašant čekio ar sąskaitos faktūros, pasitikrinant subjekto patvirtinimo ar registracijos numerį VMVT svetainėje“, – kalbėjo VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėja Gintarė Jatkevičienė.

Asmeniui pradėta administracinio nusižengimo teisena. VMI ir VMVT už nelegaliai vykdomą veiklą piliečiui taikys administracinio poveikio priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.