Ispanija tiria, ar X, reklamuodama kriptovaliutas, nepažeidė teisės aktų

Ispanijos akcijų rinkų priežiūros institucija trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą, kurio metu bus vertinama, kad socialinių tinklų platforma X (buvęs tviteris) nepažeidė kriptovaliutų reklamos taisyklių.

Socialinis tinklas X.<br>123rf nuotr.
Socialinis tinklas X.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 10:20 PM

Nurodoma, kad apgaulinga reklama pažeistų kovą priimtus teisės aktus, pagal kuriuos tinklalapiai, žiniasklaidos priemonės ir socialiniai tinklai privalo atidžiau tikrinti finansinių paslaugų reklamą.

„Pastarosiomis dienomis pastebėjome, kad platformoje X skelbiama licencijos neturinčios finansų bendrovės reklama“, – kalbėdamas su ispanų finansininkais sakė priežiūros institucijos CNMV vadovas Rodrigo Buenaventura.

Reklamoje „neteisėtai naudojami tam tikrų Ispanijos aktorių atvaizdai ir nacionalinės žiniasklaidos logotipai bei prekių ženklai, siekiant išvilioti investuotojų duomenis ir pinigus“, – kalbėjo jis. CNMV atstovas nurodė, kad konkrečiu atveju buvo reklamuojamos kriptovaliutos.

Tinklalapiai ir platformos turi „pareigą tikrinti, ar reklamuotojai nėra įtraukti į neteisėtų bendrovių sąrašus“ ir ar turi leidimą teikti tokias paslaugas, teigė R. Buenaventura.

Pagal kovą priimtus teisės aktus, nustačius pažeidimą, platformai X už tai grėstų ne mažesnė nei 5 mln. eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.