D. Mockus: mes nei mažiname investicijų, nei mažiau skolinamės, nei iškeliame verslus

Vienos didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto (NT) ir žiniasklaidos grupių „MG grupė“ prezidentas Darius Mockus teigia, kad nors šiuo metu Lietuva yra tapusi „pafrontės“ valstybe ir patiria neramumo laikotarpį, nėra racionalaus poreikio iškelti grupės verslus ar mažinti investicijas regione. Visgi, pasak jo, nors Lietuva dabar yra saugiausioje pozicijoje per visą savo istoriją, tam tikras nerimo ir baimės jausmas išlieka.

D.Mockus.<br>T.Bauro nuotr.
D.Mockus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Nov 12, 2023, 3:46 PM

„Mes nei mažiname investicijų, nei skolinamės mažiau, nei iškeliame verslą. Aš tikiu, kad situacija su 1940 m. čia negali būti laikoma analogine. Vis tiek nejaukumo jausmas išlieka“, – šią savaitę Vilniuje vykusiame „Lietuvos verslo forume“ teigė D. Mockus.

„Dabar mes turime garantijas ir Vakarų blokas, savo karine ir ekonomine galia yra didesnis. Stipresnio priešininko niekas nepuola. Racionalūs argumentai kalba, kad grėsmės realiai nėra. Ir norėtųsi bet kuriam iš mūsų, jog būtų pergalė, atsirastų daugiau ramybės“, – aiškino jis.

Taip pat D. Mockus paminėjo, kad 2024 metams tikisi Rusijos vykdomo karo prieš Ukrainą pabaigos, kas visam regionui atneštų palengvėjimą. Visgi, anot jo, kaip šis karas baigtųsi – kokios sienos būtų nustatytos tarp Rusijos ir Ukrainos, ar Rusijos agresijos problema išspręsta ar tai tik trumpalaikis agresoriaus atsitraukimas, nulems

„2024 m. mes turime lūkestį, kad sustos tas karas. Scenarijai keli – arba Korėjos variantas arba iki sienos. Koks variantas bus, labai priklausys nuo tų, kurie deda pinigus, jėgas ir pastangas, kad pasiektų tam tikrus rezultatus“, – teigė jis.

„Bet kokiu atveju yra palengvėjimas, kai grėsmė nuslūgsta“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.