Vidutinė metinė infliacija spalį sudarė 11,7 proc.

Pagal su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) 2023 m. spalį apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 11,7 proc., o pagal vartotojų kainų indeksą (VKI) apskaičiuota vidutinė metinė infliacija – 12,5 proc., praneša Valstybės duomenų agentūra.

Spalį apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 11,7 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Spalį apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 11,7 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2023, 9:49 AM

Tuo metu metinė (2023 m. spalį, palyginti su 2022 m. spaliu) infliacija sudarė 3,1 proc.; pagal VKI apskaičiuotoji – 2,8 proc.

Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, daugiausia įtakos turėjo mėsos ir jos produktų, farmacijos gaminių, automobilių, duonos ir grūdų produktų, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, trumpalaikio naudojimo namų ūkio prekių kainų padidėjimas bei šilumos energijos, degalų ir tepalų, elektros energijos kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis 2023 m. spalį, palyginti su rugsėju, kaip ir apskaičiuotas pagal VKI, sudarė 0,3 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.