M. Lingė: opozicija gali likti nusivylusi – registruoti siūlymai biudžetui neatitinka reikalavimų

Iš Seimo plenarinio posėdžio išbraukus pirmąjį 2024 m. valstybės biudžeto svarstymą, parlamento Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mindaugas Lingė tikina, kad jo komitetas vertins galimybę patikslinti išvadą. Tačiau, anot jo, opozicija gali likti nusivylusi, nes registruoti siūlymai biudžetui neatitinka statuso reikalavimų ir jiems gali būti nepritarta.

M.Lingė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
M.Lingė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Nov 14, 2023, 11:53 AM, atnaujinta Nov 14, 2023, 11:54 AM

„Komitetas įvertins galimybę patikslinti išvadą ir grįžti į tą procedūrą, kad jau nekeltų jokių papildomų klausimų. Bet panašu, kad iniciatoriai gali ir nusivilti, nes komiteto nutarimai gali būti „nepritarti“. Ne dėl to, kad nematome galimybės poreikiui keliams, mokytojams ir pan., bet būtent dėl to, kad visi pasiūlymai yra registruoti neatitinkantys statuto reikalavimų dėl nurodyto šaltinio“, – Seime žurnalistams teigė M. Lingė.

Antradienį iš Seimo plenarinių posėdžių buvo išbrauktas pirmasis 2024 m. valstybės biudžeto svarstymas.

Už tokį opozicinės Darbo partijos frakcijos siūlymą balsavo 63, prieš – 53, susilaikė 6 parlamentarai.

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis pateikęs siūlymą tikino, kad Seimo BFK išvada dėl biudžeto neatitiko parlamento statute keliamų reikalavimų. Tuo tarpu BFK pirmininkas Mindaugas Lingė aiškino, kad tokios komiteto išvados yra įprasta praktika, o siūlymai biudžetui yra nepagrįsti finansiniais šaltiniais.

Siūlymas išbraukti biudžeto svarstymą iš antradienio darbotvarkės buvo priimtas opozicijos frakcijų atstovų ir dviejų „laisviečių“, Ievos Pakarklytės ir Tomo Vytauto Raskevičiaus dėka. Jeigu minėti du parlamentarai būtų balsavę prieš arba susilaikę, tuomet dėl siūlymo būtų reikėję perbalsuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.