Privačiais prekių ženklais pažymėta „Vičiūnų“ produkcija prekiavo ne tik „Maxima“, bet ir „Lidl“

Dėl veiklos Rusijoje boikotuojamos „Vičiūnų grupės“ pagamintų, bet privačiais prekių ženklais pažymėtų prekių buvo galima rasti ne tik „Maximos“, bet ir „Lidl“ parduotuvėse, praneša „Delfi“.

Privačiais prekių ženklais pažymėta „Vičiūnų“ produkcija prekiauja ir „Lidl“.<br>D.Umbraso nuotr.
Privačiais prekių ženklais pažymėta „Vičiūnų“ produkcija prekiauja ir „Lidl“.<br>D.Umbraso nuotr.
Privačiais prekių ženklais pažymėta „Vičiūnų“ produkcija prekiauja ir „Lidl“.<br>Bendrovės nuotr.
Privačiais prekių ženklais pažymėta „Vičiūnų“ produkcija prekiauja ir „Lidl“.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 3:47 PM, atnaujinta Nov 15, 2023, 4:29 PM

Portalo publikacijoje nurodoma, kad „Vičiūnams“ priklausanti įmonė gamina produkciją tinklo privačiai etiketei „Nautica“. „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė „Delfi“ nurodė, kad asortimente turi tik kelis „Vičiūnų grupės“ produktus.

„Lidl“ Lietuvoje prekiauja vos keliais „Vičiūnų grupės“ gaminamais privačių prekės ženklų produktais. Ant šių produktų pakuočių klientams matomose vietose visuomet būna žymėjimas, jog produktus gamina šiai įmonių grupei priklausančios ir Lietuvoje veikiančios bendrovės „Baltic Food Partners“ bei „Plungės kooperatinė prekyba“, – „Delfi“ sakė L. Skersytė.

Praėjusią savaitę žiniasklaida skelbė, kad „Vičiūnų“ grupės gaminių buvo galima įsigyti perkant „Maxima“ plėtojamo „Well done“ prekės ženklo produkcijos. Rusijoje tebeveikiančios bendrovės gaminių anksčiau turėjo ir „Iki“ parduotuvės, kuriose jos buvo paženklintos prekės ženklu „Clever“.

ELTA primena, kad „Vičiūnų grupė“ dar nėra pardavusi Kaliningrado srities mieste Sovietske veikiančios gamyklos, kuri toliau tęsia veiklą. Perrinktas Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis yra ne kartą sakęs, jog bendrovė iš Rusijos rinkos palaipsniui traukiasi, ieško gamyklai pirkėjo.

Praėjusį rugsėjį įmonė pranešė, jog filialų Rusijoje ir Baltarusijoje pardavimo procesas „pasiekė kulminaciją“, atrinkusi 5 potencialius pirkėjus. Vis tik šį balandį skelbta, kad „Vičiūnų grupės“ grynasis pelnas Rusijoje 2022 m. siekė 24,87 mln. eurų, t. y. kelis kartus daugiau nei 2021 m., kai uždirbta 8,76 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.