Italijoje – didelė streikų banga dėl biudžeto: reikalauja didesnių algų ir pensijų

Italijos profsąjungos, protestuodamos prieš dešiniųjų vyriausybės biudžeto planus, penktadienį pradėjo streikų bangą. Ypač streikai paveiks viešąjį sektorių – be kita ko, streikuoja mokyklos, paštas ir kiti paslaugų teikėjai. Visoje šalyje nuo 9.00 iki 13.00 val. streikuoja ir viešojo transporto darbuotojai – dėl to kai kur prognozuojami dideli trikdžiai. Oro transporto darbuotojai streike nedalyvauja.

Italijos profsąjungos, protestuodamos prieš dešiniųjų vyriausybės biudžeto planus, penktadienį pradėjo streikų bangą.<br>Scanpix / AP nuotr.
Italijos profsąjungos, protestuodamos prieš dešiniųjų vyriausybės biudžeto planus, penktadienį pradėjo streikų bangą.<br>Scanpix / AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

2023-11-17 12:01, atnaujinta 2023-11-17 12:02

Darbuotojų atstovai streikais nori patvirtinti savo kritiką nuo 2022 m. spalio valdžioje esančiam premjerės Giorgios Meloni dešiniųjų aljansui ir jo biudžeto planams. Užuot mažinus mokesčius, kaip tai numatyta praėjusį mėnesį pristatytame biudžeto projekte, profsąjungos reikalauja daugiau investicijų į tokias sritis, kaip švietimas, sveikata ir pramonė.

Be streikų penktadienį planuojama ir virtinė demonstracijų. „Išeisime į gatves, kad būtų padidintos algos ir kad pasipriešintume biudžetui, kuris nestabdo dramatiško darbininkų ir pensininkų skurdinimo ir nesuteikia ateities jaunimui“, – sakė profesinių sąjungų konfederacijos CGIL vadovas Maurizio Landinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.