Šimtai „OpenAI“ darbuotojų grasina pereiti į „Microsoft“: turi vieną sąlygą

Šimtai „OpenAI“ darbuotojų pirmadienį pagrasino pasitraukti iš pirmaujančios dirbtinio intelekto (DI) įmonės ir prisijungti prie „Microsoft“, taip pagilindami krizę, kuriai pradžią davė netikėtas generalinio direktoriaus Samo Altmano atleidimas.

Šimtai „OpenAI“ darbuotojų pirmadienį pagrasino pasitraukti iš pirmaujančios dirbtinio intelekto įmonės ir prisijungti prie „Microsoft“.<br>Scanpix, zumapress.com nuotr.
Šimtai „OpenAI“ darbuotojų pirmadienį pagrasino pasitraukti iš pirmaujančios dirbtinio intelekto įmonės ir prisijungti prie „Microsoft“.<br>Scanpix, zumapress.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2023-11-21 11:36, atnaujinta 2023-11-21 11:37

Neilgai trukus po „OpenAI“ valdybos penktadienį priimto sprendimo atleisti S. Altmaną „Microsoft“ paskelbė, kad samdo jį vadovauti DI tyrimų komandai. Pirmadienį būta kalbų, kad „OpenAI“ domisi galimu S. Altmano grįžimu, o šis yra atviras tokiai galimybei, tačiau su tam tikromis sąlygomis.

Žiniasklaidai išplatintame laiške didžioji dauguma iš 770 „OpenAI“ darbuotojų nurodė, kad prisijungs prie S. Altmano, jei jį atleidusi valdyba neatsistatydins.

„Dėl jūsų veiksmų tapo aišku, kad jūs negebate valdyti „OpenAI“, – sakoma laiške. – „Microsoft“ patikino mus, kad šiame naujame padalinyje vietos bus visiems „OpenAI“ darbuotojams.“

Svarbus „Microsoft“ DI pareigūnas patvirtino, kad laukiama visų „OpenAI“ personalo narių, jei nepasitrauks už S. Altmano atleidimą atsakinga valdyba.

Išplatintą laišką, be kita ko, pasirašė vienas iš „OpenAI“ įkūrėjų Ilja Sutskeveras – vyriausiasis įmonės mokslininkas ir valdybos narys. „Labai apgailestauju dėl savo dalyvavimo valdybos veiksmuose“, – platformoje „X“ (buvusiame tviteryje) pareiškė I. Sutskeveras ir nurodė, kad „niekada nenorėjo pakenkti „OpenAI“.

Tarp pasirašiusiųjų laišką taip pat yra aukšta pareigūnė Mira Murati, kuri buvo paskirta pakeisti S. Altmaną, tačiau generalinio direktoriaus poste išbuvo tik kelias dienas.

Nepaisant „Microsoft“ ir kitų svarbių investuotojų spaudimo grąžinti S. Altmaną, vėliau „OpenAI“ naujuoju įmonės vadovu paskyrė vieną iš „Twitch“ įkūrėjų Emmettą Shearą.

Po to, kai pokalbių robotą „ChatGPT“ pristačiusio startuolio valdyba atleido S. Altmaną, JAV žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad buvo nuogąstaujama, jog jis esą nuvertina kompanijos technologijų pavojus ir tolina įmonę nuo jos užsibrėžtos misijos. S. Altmano įpėdinis E. Shearas tai paneigė.

„Microsoft“ vadovas Satya Nadella platformoje „X“ pranešė, kad S. Altmanas, taip pat vienas iš „OpenAI“ įkūrėjų Gregas Brockmanas jo kompanijoje vadovaus naujai pažangiai DI tyrimų komandai. S. Nadella pažymėjo, kad „Microsoft“ išlieka įsipareigojusi plėtoti partnerystę su „OpenAI“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.