„BAA Training“ įsigijo 48 pilotų mokymams skirtus „Cessna 172 Skyhawk“ orlaivius

„Avia Solutions Group“ priklausanti, tarptautinė pilotų mokymų įmonė „BAA Training“, reikšmingai išplėtė savo pilotų mokymams skirtų orlaivių parką įsigydama 48 „Cessna 172 Skyhawk“ orlaivius iš kompanijos „Textron Aviation“. Tai – svarbus įmonės plėtros etapas vystant didžiausią pilotų mokymų bazę Europoje, Ispanijoje. Bendrovės planuose – per metus paruošti iki 1000 naujų pilotų taip prisidedant prie aviacijos industrijos augimo.

„BAA Training“ įsigijo 48 pilotų mokymams skirtus „Cessna 172 Skyhawk“ orlaivius.
„BAA Training“ įsigijo 48 pilotų mokymams skirtus „Cessna 172 Skyhawk“ orlaivius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 5:34 PM

„Pilotų mokymams skirtų orlaivių parko didinimas – itin svarbus strateginis žingsnis, siekiant patenkinti šiuo metu aviacijos industrijoje esantį didžiulį pilotų trūkumą. Be to, apie 200 būsimų pilotų bus ruošiami atsižvelgiant į „Avia Solutions Group“ grupės avialinijų poreikius. Siekiame būsimiems pilotams pasiūlyti aukščiausią mokymų kokybę ir įrangą, todėl nuolat investuojame į mūsų pilotų mokymų centrų infrastruktūrą“, – teigia Marijus Ravoitis, „BAA Training“ generalinis direktorius.

Anot „Textron Aviation“ atstovo Chris Crow, daugiau nei 6 dešimtmečius „Cessna 172 Skyhawk“ yra vieni populiariausių pilotų mokymų orlaivių modelių rinkoje, kurie paruošė ne vieną pilotų kartą visame pasaulyje.

„Cessna 172 Skyhawk“ orlaiviai turi sumontuotą moderniausią skrydžio valdymo įrangą. Tai leidžia užtikrinti mokymų kokybę bei saugumą mokymų metu.

„BAA Training“ turi pilotų ruošimo centrus Lietuvoje, Ispanijoje, Prancūzijoje bei Vietname. Šiuo metu pagrindinė pradinių pilotų skraidymo bazė yra Ispanijoje, kurioje 2024 m. antroje pusėje planuojama atidaryta ir antrą bazę, kur daugiausia bus operuojami naujai įsigyti orlaiviai. Įmonė taip pat planuoja naujų pilotų skraidymo bazių plėtrą Europoje 2025–2026 m.

Įmonė priklauso Airijos bendrovei „Avia Solutions Group“ – didžiausiai pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikiančiai įmonių grupei, kuriai priklauso 197 orlaivių parkas.

Apie „BAA Training“

„BAA Training“ – tarptautinė aviacijos mokymų įmonė, veikianti Europoje, Afrikos bei Azijos ir Ramiojo vandenyno regionuose. Įmonė priklauso „Avia Solutions Group“ – didžiausiai pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikiančiai įmonių grupei. Grupei priklauso daugiau nei 100 įmonių, teikiančių MRO (orlaivių techninė priežiūra ir remontas), ACMI, įgulų mokymų ir kitas aviacijos paslaugas. „BAA Training“ turi simuliatorių centrus Ispanijoje, Prancūzijoje, Lietuvoje ir Vietname. Be to, Indijoje, Delyje veikia vienas didžiausių pilotų konsultacijų centrų.

Kasmet įmonei priklausančiuose treniruokliuose (FFS/FTD) yra suskraidoma daugiau kaip 100 000 skrydžio valandų, o orlaivio tipo (Type Rating) mokymus baigia apie 1200 pilotų iš daugiau kaip 100 avialinijų bei apie 300 privačių asmenų.

„BAA Training“ yra viena iš nedaugelio EASA patvirtintų mokymo organizacijų (ATOs) Europoje, teikiančių tiek pradinius (Ab Initio), tiek orlaivio tipo (Type Rating) mokymus. Įmonė siūlo įvairias mokymo galimybes: ATPL Integrated, CPL Modular, MPL ir kadetines programas bei savo mokymuose naudoja realaus skrydžio teniruoklius, tokius kaip Airbus A320, Boeing 737 MAX, Boeing 737 NG, Boeing 737 CL ir Boeing B747–400. Taip pat įmonė turi prieigą prie partnerių treniruoklių tinklo, kurį sudaro 69 realaus skrydžio treniruokliai 29 vietovėse visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.