R. Masiulis: iki 2030 m. planuojame investuoti apie 2 mlrd. eurų į elektros tinklų infrastruktūrą

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis teigia, kad bendrovė yra numačiusi apie 2 mlrd. eurų investicijas į elektros tinklų infrastruktūrą iki 2030 m., o iki 2050 m. planuojamos net 8 mlrd. eurų siekiančios investicijos. Pasak jo, šios lėšos bus skiriamos projektams, kuriais bus sujungti elektros energijos gamybos centrai Vakarų Lietuvoje ir daugiausiai naudojantys regionai šalies rytuose.

R.Masiulis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
R.Masiulis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Nov 23, 2023, 3:55 PM

„Savo planuose esame numatę iki 2030 m. investuoti apie 2 mlrd. eurų, o iki 2050 m. – 8 mlrd. eurų. Šiomis investicijomis statysime naujas linijas ir integruosime vėjo energetiką. Tai reikalinga, nes Lietuvoje pagrindinis vartojimas bus rytuose, o pagrindinė gamyba bus vakaruose, tai reikės galvoti apie tiekimo sistemos ir jungčių stiprinimą“, – energetikos, transporto bei žaliosios ekonomikos forume „GreenTech Vilnius“ ketvirtadienį sakė R. Masiulis.

„Litgrid“ vadovas pabrėžė, kad nors Lietuvoje šiuo metu egzistuoja pakankama infrastruktūra tolimesnei elektros tinklų plėtrai, jau susiduriama su rangovų nenoru dalyvauti konkursuose, bei energetikos ir kitų specifinių inžinierių trūkumu, kas lėtina plėtrą.

„Ir norėčiau paraginti rangovus. Mes ką matome ir matome į ateitį, tai statybinio pajėgumo trūkumą Lietuvoje. Ir jaučiamės įspausti į kampą ir kviečiame užsieniečius dirbti. (...) Nusimato labai daug darbo“, – teigė jis.

„Palyginti tai, kas buvo prieš 3 metus ir dabar, tai 3 kartus išaugo projektų skaičius“, – pabrėžė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.