Viena biudžetinė įstaiga Vilniuje atleis 35 darbuotojus

Biudžetinė įstaiga Vilniaus miesto socialinių paslaugų centras apie atleidimą įspėjo 35 darbuotojus ir lapkričio 22 dieną apie tai pranešė Užimtumo tarnybai.

Biudžetinė įstaiga Vilniaus miesto socialinių paslaugų centras apie atleidimą įspėjo 35 darbuotojus ir lapkričio 22 dieną apie tai pranešė Užimtumo tarnybai.<br>D.Umbraso nuotr.
Biudžetinė įstaiga Vilniaus miesto socialinių paslaugų centras apie atleidimą įspėjo 35 darbuotojus ir lapkričio 22 dieną apie tai pranešė Užimtumo tarnybai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-28 11:22, atnaujinta 2023-11-28 13:21

Nuo 1991 m. socialines paslaugas Vilniaus miesto gyventojams teikiančioje įstaigoje, „Sodros“ duomenimis, lapkričio 27 dieną dirbo 435 darbuotojai, kuriems spalį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 2201,95 euro (apie 1356 eurai „į rankas“).

Vilniaus miesto socialinių paslaugų centro viešųjų ryšių specialistė Eglė Užkuraitė Eltai sakė, kad vadovaujantis Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu iš dienos socialinę globą asmens namuose teikiančių darbuotojų darbo laiko sąnaudų normatyvų buvo išbraukti slaugytojų padėjėjai, slaugytojai ir kineziterapeutai.

„Atsižvelgiant į tai, Vilniaus miesto socialinių paslaugų centras privalo atsisakyti sveikatos priežiūros paslaugų teikimo teikiant dienos socialinės globos asmens namuose paslaugas, tačiau paslaugų teikimas bus vykdomas iki 2024 m. kovo 1 d. įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą „Integralios pagalbos teikimas ir plėtra Lietuvos savivaldybėse“.

2024 m. kovo 1 d. bus nutrauktas projektas, todėl atsižvelgiant į aukščiau minėtą teisės akto pasikeitimą bei į tai, kad projektas bus nutrauktas, sveikatos priežiūros paslaugų Centras nebeteiks ir dėl to reikalinga atleisti visus sveikatos priežiūros specialistus“, – nurodė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.