Nusprendė, kur 2030 m. vyks pasaulinė „Expo“ paroda

Pasaulinė paroda „Expo 2030“ vyks Saudo Arabijos sostinėje Rijade. Tarptautinis ekspozicijų biuras (BIE) Paryžiuje, sprendžiantis dėl parodos vietos, antradienį, lapkričio 28 d., pranešė, kad 119 BIE šalių narių buvo už Rijadą, kuris jau per pirmąjį balsavimo ratą gavo reikalingą dviejų trečdalių balsų daugumą. 29 balsai atiteko Pietų Korėjos Busano uostamiesčiui, 17 – Italijos sostinei Romai.

Rijadas.<br>Hoganj/pixabay.com nuotr.
Rijadas.<br>Hoganj/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 8:54 AM

„Expo 2030“ organizavimas yra dar vienas Saudo Arabijos žingsnis, įgyvendinant kronprinco ir faktinio vadovo Mohammedo bin Salmano strategiją pristatyti karalystę pasauliui kaip pažangią šalį. Sosto įpėdinis yra paskelbęs programą „Vision 30“, kuria, be kita ko, siekia Saudo Arabijos ekonominės ir kultūrinės įvairovės.

2034 m. Saudo Arabijoje vyks ir pasaulio futbolo čempionatas. Dykumų valstybė buvo vienintelė kandidatė.

Vis dėl to Saudo Arabijos tarptautinė reputacija nėra gera. Žmogaus teisių aktyvistai kaltina vyriausybę persekiojant opoziciją ir varžant nuomonės laisvę. Oro antskrydžiai per pilietinį karą kaimyniniame Jemene ir vyriausybę kritikavusio žurnalisto Jamalo Khashoggio nužudymas 2018 m. palenkė šalies įvaizdžiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.