Prancūzijoje pakelis cigarečių kainuos 13 eurų

Prancūzija toliau riboja rūkymą viešose vietose ir didina cigarečių pakelio kainą iki 13 eurų. Draudimas rūkyti bus išplėstas į paplūdimius, parkus, miškus ir tokias viešąsias vietas kaip mokyklos, Paryžiuje paskelbė sveikatos apsaugos ministras Aurélienas Rousseau. Bus uždraustos vienkartinės elektroninės cigaretės.

Prancūzai siekia išstumti tabako vartojimą iš viešųjų erdvių, kad rūkymas nebebūtų įprastas dalykas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prancūzai siekia išstumti tabako vartojimą iš viešųjų erdvių, kad rūkymas nebebūtų įprastas dalykas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 8:25 AM

A.Rousseau sakė, kad iki 2027 m. pakelio cigarečių kaina padidės nuo maždaug 11 iki 13 eurų. Taip siekiama išstumti tabako vartojimą iš viešųjų erdvių, kad rūkymas nebebūtų įprastas dalykas, sakė ministras.

Prancūzijoje per dieną dėl tabako vartojimo miršta maždaug 200 žmonių. Todėl gyventojai turėtų gauti daugiau paramos mesti rūkyti. Pavyzdžiui, vaistinėse turėtų būti galima skirti pakaitinę nikotino terapiją, pristatydamas kovos su rūkymu strategiją sakė ministras.

Prancūzijoje vis dar rūko gana daug žmonių. Remiantis naujausia ES statistika, kasdien rūko 22,1 proc. Prancūzijos gyventojų. Vokietijoje tokių yra 15,9 proc., ES vidurkis – 19,1 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.