Šiaulių bankas ir „Invalda INVL“ sujungė mažmeninius verslus: sandorio vertė – 41,8 mln. eurų

Šiaulių bankas ir „Invalda INVL“ baigia sujungti mažmeninius verslus. Nuo gruodžio 1 d. Šiaulių banko grupė pradeda valdyti antros ir trečios pakopos pensijų fondus bei mažmeniniams investuotojams skirtus investicinius fondus, suteikdama naujų investavimo galimybių klientams, pasiūlys atnaujintą gyvybės draudimo paslaugų krepšelį. Užbaigus sandorį, „Invalda INVL“ taps didžiausia Šiaulių banko akcininke.

Eurai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eurai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 D.Šulnis.<br>G.Bartuškos/ELTA nuotr.
 D.Šulnis.<br>G.Bartuškos/ELTA nuotr.
 V.Sinius.<br>Šiaulių banko nuotr.
 V.Sinius.<br>Šiaulių banko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 4:35 PM, atnaujinta Nov 30, 2023, 4:41 PM

41,8 mln. eurų vertės mažmeninio verslo sujungimo sandorį, apie kurį šalys paskelbė prieš metus, „Invalda INVL“ ir Šiaulių bankas užbaigia lapkričio 30 dieną. Iš viso sandoris apima daugiau nei 210 tūkst. klientų ir per 1,2 mlrd. eurų valdomo klientų turto Baltijos šalyse. Po šio sandorio klientų patikėtos valdyti lėšos ir saugomas turtas Šiaulių banko grupėje padidės ketvirtadaliu ir viršys 6 mlrd. eurų, o darbuotojų skaičius visoje Lietuvoje perkops 1,1 tūkst.

Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius tvirtino, kad šis susijungimas yra nuoseklių, kryptingų banko žingsnių keistis ir augti dalis, o prie Šiaulių banko grupės prisijungianti 160 INVL specialistų ir ekspertų komanda papildys ir išplės kompetencijas, kas leis užtikrinti dar aukštesnę kokybę klientams.

„Tapsime dar konkurencingesni ir esame nusiteikę augti sparčiau nei rinka trijose svarbiausiose – privačių, verslo ir investuojančiųjų klientų – srityse. Tikime, kad taip paskatinsime pasitempti visą Lietuvos finansų rinką“, – teigė V.Sinius.

Tuo tarpu „Invaldos INVL“ vadovas Darius Šulnis aiškino, kad šis sandoris yra dar vienas kryptingas žingsnis pirmyn, duodantis daugiau geresnių pasirinkimų klientams ir atveriantis naujas galimybes nuosekliai banko plėtrai ir augimui.

„Didiname akcijų dalį banke, kuris stabiliai uždirba aukštą grąžą ir kuris turėtų tapti dar patrauklesniu instituciniams bei privatiems investuotojams“, – sakė D.Šulnis.

Naujai bendrovei vadovaus V.Rūkas

Šiaulių bankas iki šiol neturėjo valdomų pensijų ir investicinių fondų. Nuo gruodžio 1 d. INVL antros ir trečios pakopos pensijų fondus bei mažmeniniams klientams skirtus investicinius fondus valdys naujai įsteigta Šiaulių banko grupės bendrovė „SB Asset Management“, į kurią pereina „INVL Asset Management“ investicijų valdytojų ir ekspertų komanda.

Naujos bendrovės direktoriumi tampa Vaidotas Rūkas, iki šiol vadovavęs INVL Investicijų valdymo padaliniui. „SB Asset Management“ toliau laikysis unikalios investavimo strategijos „Index Plus“, o pensijų ir investicinių fondų pavadinimai artimiausiu metu nesikeis.

Šiaulių banko grupės gyvybės draudimo verslą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje valdys bendrovė „SB draudimas“, kuri, prognozuojama, Lietuvoje užims apie 7 proc. gyvybės draudimo rinkos. Bendrovei vadovaus Rasa Kasperavičiūtė, iki šiol ėjusi „INVL Life“ direktorės pareigas ir sukaupusi 20 metų vadovavimo patirties tarptautinio kapitalo gyvybės draudimo versle.

Šiaulių banke taip pat buvo įsteigtos tam skirtos tarnybos. Privačių klientų tarnybai vadovaus iki šiol „INVL Asset Management“ generalinės direktorės pareigose buvusi Laura Križinauskienė. Įsteigtos Investicijų valdymo tarnybos vadovu paskirtas Tomas Varenbergas, iki šiol ėjęs banko Rinkos ir iždo departamento direktoriaus pareigas. Banko Verslo klientų tarnybai vadovaus ilgametė Šiaulių banko valdybos narė Daiva Šorienė, anksčiau ėjusi Pardavimų ir rinkodaros tarnybos vadovės pareigas.

„Invalda INVL“ – didžiausias akcininkas

41,8 mln. eurų vertės sandoriui užbaigti Šiaulių bankas išleis naują tikslinę akcijų emisiją, kurią, mokant po 0,645 euro už akciją, išpirks „Invalda INVL“. Šiaulių bankas, gavęs Lietuvos banko leidimą, dar turės įregistruoti įstatų pakeitimus dėl įstatinio kapitalo padidinimo. Tai tikimasi padaryti iki šių metų pabaigos.

„Invaldai INVL“ atiteks 9,39 proc. Šiaulių banko akcijų ir bendrovė taps didžiausia Šiaulių banko akcininke. Numatoma, kad kitąmet, įgyvendinus visas pasirašytas akcijų perleidimo sutartis, „Invaldos INVL“ akcijų paketas Šiaulių banke pasieks beveik 20 proc., „Girteka Logistics“ valdytojai „Willgrow“ priklausys 8,9 proc., ERPB – 7,2 proc., „Tesonet Global“ – 5,3 proc., o ilgamečiams banko akcininkams Algirdui Butkui bei Gintarui Kateivai ir su jais susijusioms šalims – po 4,9 proc. akcijų. Likusi Šiaulių banko akcijų dalis – institucinių ir mažmeninių investuotojų rankose.

Nuo gruodžio 1 d. naujuoju bendrovės „INVL Asset Management“ vadovu tampa Paulius Žurauskas, kuris iki šiol buvo bendrovės Turto valdymo veiklos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.