Šveicarija įšaldė 8,8 mlrd. JAV dolerių Rusijos turto

Šveicarija įšaldė maždaug 7,7 mlrd. Šveicarijos frankų (8,81 mlrd. JAV dolerių) rusams priklausančio finansinio turto, taikydama sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Šveicarija įšaldė maždaug 7,7 mlrd. Šveicarijos frankų (8,81 mlrd. JAV dolerių) rusams priklausančio finansinio turto, taikydama sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.<br>Pixabay.com nuotr.
Šveicarija įšaldė maždaug 7,7 mlrd. Šveicarijos frankų (8,81 mlrd. JAV dolerių) rusams priklausančio finansinio turto, taikydama sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viljama Sudikienė

2023-12-01 15:30, atnaujinta 2023-12-01 15:31

Šveicarijos vyriausybė tai pranešė penktadienį. Pirminiais vertinimais, įšaldyto turto suma šiek tiek padidėjo nuo 7,5 mlrd. frankų, kuriuos Šveicarijos vyriausybė teigė blokavusi praėjusiais metais, kai neutrali šalis prisidėjo prie Europos Sąjungos (ES) įvestų sankcijų.

Pasak sankcijų taikymą prižiūrinčios agentūros SECO, 7,7 mlrd. frankų suma yra tik pagal naujausius vertinimus ir gali keistis. Tikslesnio skaičiaus tikimasi 2024 m. antrojo ketvirčio pabaigoje, kai Šveicarijos bankai pateiks ataskaitas vyriausybei. Tikslų skaičių pateikti sunku dėl naujų asmenų įtraukimo arba pašalinimo iš sankcijų sąrašo bei teisminių bylų dėl turto įšaldymo ar šios priemonės panaikinimo.

2022 m. Šveicarijos valdžia blokavo apie 7,5 mlrd. Šveicarijos frankų (8,03 mlrd. JAV dolerių) Rusijos turto dėl ES sankcijų, įvestų Rusijai dėl jos karo Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.