„S&P Global Ratings“ išlaiko Lietuvos „A+“ kredito reitingą

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ paliko Lietuvai anksčiau suteiktą „A+“ ilgalaikio skolinimosi reitingą su neigiama perspektyva, praneša Finansų ministerija.

Lietuva išlaiko anksčiau suteiktą „A+“ ilgalaikio skolinimosi reitingą su neigiama perspektyva.<br>Scanpix.
Lietuva išlaiko anksčiau suteiktą „A+“ ilgalaikio skolinimosi reitingą su neigiama perspektyva.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 5:43 PM

Agentūros analitikai prognozuoja, kad šiemet Lietuvos ekonomikos augimas sieks -0,3 proc., o sulėtėjus infliacijai bei sustiprėjus užsienio paklausai kitais metais numatomas 1,6 proc. ekonomikos augimas. „Standard & Poor’s“ pažymi, kad nepaisant išaugusių išlaidų, ypač susijusių su gynyba ir energetiniu saugumu, valstybės skola išlieka pakankamai nedidelė. Analitikai taip pat teigiamai vertina Lietuvos energetinį saugumą, neimportuojant energijos iš Rusijos, efektyvų šalies ekonominės politikos formavimą, narystę euro zonoje.

Agentūros ekspertų teigimu, užsitęsęs Rusijos karas prieš Ukrainą gali turėti neigiamą poveikį Lietuvos ekonomikai, o tai lemia neigiamos skolinimosi perspektyvos išlaikymą.

Paskutinį kartą „Standard & Poor’s“ Lietuvos reitingą peržiūrėjo pernai gruodį, kai paliko galioti 2020 m. vasarį suteiktą „A+“ ilgalaikio skolinimosi reitingą, perspektyvą pakeitę iš stabilios į neigiamą. Savo sprendimą jie tada daugiausia motyvavo užsitęsusiu karu Ukrainoje ir neigiamu poveikiu regiono ekonomikoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.