A. Dumalakas. Pigūs grikiai Lietuvoje padėtų atsispirti vilionėms apsipirkti Baltarusijoje?

Dar Valstybinė energetikos reguliavimo taryba nebuvo paskelbusi, kad nuo kitų metų reguliuojamoji elektros kainos dalis vidutiniškai pakils 2,2 cento už kilovatvalandę, o iš Baltarusijos pusės jau skriejo gundymai Lietuvai pirkti pigesnę Astravo atominės elektrinės pagamintą elektros energiją.

A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 8:40 PM

Gudrus lapinas tas A.Lukašenka, dirba ir jo analitikai, konsultantai. Prieš nelinksmą lietuviams žinią apie didėjančią elektros energijos kainą diktatorius jau suokė: ne tik Lietuva, bet ir Lenkija ateityje gyvens su Baltarusija draugiškai.

Ir dar lapkričio pradžioje A.Lukašenka ne tiktai siūlė lietuviams pigesnės elektros energijos, bet ir priminė, kad statant Astravo elektrinę kvietė Lietuvos atominės energetikos specialistus dirbti joje.

„Aš jiems žmoniškai siūliau. Bet jūs teisūs, ne jie juk ten valdo šalį“, – kaip visada stačiokiškai kalbėjo diktatorius.

Tas pat buvo ir 2021-aisiais, kai prasidėjo elektros rinkos liberalizavimas ir mūsų buitiniai vartotojai turėjo atsisakyti visuomeninio tiekimo paslaugų.

Daug neaiškumų buvo, o čia dar A.Lukašenka tą pačią giesmę giedojo, kad parduos elektros energiją ne tik Lietuvai, bet ir Ukrainai, vis pagraudendamas: „Žinoma, mes galėtume nors ir rytoj užsidaryti ir Lietuvai netiekti elektros energijos – tegu perka ES dešimt kartų brangiau. Bet žmonių gaila. Juk tai mūsų kaimynai.“

Neslėpkime, girdėdamas tokius žodžius iš Baltarusijos ne vienas Lietuvos pilietis pagalvos: „O gal ir gero mums nori Batka?“

Tas pat buvo ir Lietuvoje brangstant maisto produktams, degalams, kai iš parduotuvių lentynų dingo druska. Batka žadėjo atvežti į pasienį pigesnių grikių, javų, dyzelino, net druskos.

Anot jo, tegu atvažiuoja vargstantys lietuviai, nusiperka.

Štai čia ir yra paprastas būdas apsiginti nuo Baltarusijos vilionių tuo pačiu ginklu, kurį naudoja kaimynė, – sumažinti grikių, dyzelino ir elektros energijos kainas. Antraip kalbos iš ten apie dviejų tautų draugystę ir šviesią ateitį skambės vėl ir vėl.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.