Viskas kaip ant delno: paaiškėjo, kur ir kokie maisto produktai lapkritį pigo labiausiai

Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos prekybos centruose lapkritį pigo 2,2 proc. (1,48 euro) ir, kaip rodo kainas stebinčio portalo „Pricer.lt“ analizė, buvo 12,1 proc. pigesnis nei 2022 metų atitinkamu laikotarpiu.

Lapkritį pigo tokie maisto produktai, kaip saulėgrąžų aliejus, malta kava, jūros lydekos filė ar bananai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Lapkritį pigo tokie maisto produktai, kaip saulėgrąžų aliejus, malta kava, jūros lydekos filė ar bananai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 8:28 AM

Lapkričio mėnesį vidutinio prekių krepšelio kaina mažėjo ketvirtą mėnesį iš eilės, bet esminė konkurencija, anot „Pricer.lt“, vyksta tarp prekybos centrų „Maxima“ ir „Lidl“. Tuo metu kiti tinklai stipriai atsilieka arba net bando kilstelėti kainas.

Reitinge prekybos centrai, palyginti su spaliu, išsirikiavo labai panašiai. Pirmoje reitingo vietoje išliko „Maxima“, sumažinusi krepšelio kainą 5,68 euro, o antroje – „Lidl“ (pigo 4,62 euro). Parduotuvės „E-Rimi“ ir „Rimi“, sumažinusios krepšelio kainą 2,26 ir 2,12 euro, liko trečioje ir ketvirtoje pozicijose. Tuo metu prekybos tinklas „Barbora“ (pigo 4,77 euro) pakilo į penktąją vietą, o „Norfa“, kurios krepšelis brango 3 eurais, nusileido į šeštąją poziciją.

Reitingo gale – septintoje ir aštuntoje pozicijose – liko prekybos tinklas „Iki“ (brango 4,61 euro) ir jo internetinė parduotuvė „LastMile“ (pigo 0,01 euro). Skirtumas tarp pigiausio („Maxima“) ir brangiausio („LastMile“) krepšelio yra 19,55 euro (35,55 proc.), teigia portalas „Pricer.lt“.

Iš viso reikšmingai (10 proc. ir daugiau) lapkritį brango keturios prekės iš 52 stebimų. Labiausiai brango arbata „Lipton“, pomidorų sultys, virta dešra, kiaušiniai, pigiausias batonas, juodasis šokoladas Karūna, malta kiauliena.

Tuo metu pigo 34 prekės, daugiau nei 10 proc. – 20: saulėgrąžų aliejus, pigiausias jogurtas, malta kava, jūros lydekos filė, bananai, Dvaro sviestas, pigiausias pienas, pigiausia juoda duona, pigiausias sūris, pigiausias sviestas, pigiausia grietinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.