Šiemet išregistruota 23 tūkst. neveikiančių įmonių

Per šiuos metus išregistruota apie 23 tūkst. neveikiančių juridinių asmenų, praneša Registrų centras.

Per šiuos metus išregistruota apie 23 tūkst. neveikiančių juridinių asmenų.<br>Asociatyvi T.Bauro nuotr.
Per šiuos metus išregistruota apie 23 tūkst. neveikiančių juridinių asmenų.<br>Asociatyvi T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 10:15 AM, atnaujinta Dec 12, 2023, 10:17 AM

„Šiais metais iš registro išregistravome apie 23 tūkst. juridinių asmenų, o dar maždaug tokiam kiekiui įmonių ir organizacijų likvidavimo procedūra dar tik buvo pradėta“, – pranešime spaudai teigė Registrų centro Registrų tvarkymo direktorius Kazys Maksvytis.

Jo teigimu, įmonė prieš dvejus metus buvo išsikėlusi tikslą iki 2025 metų pabaigos iš Juridinių asmenų registro iš viso išregistruoti apie 85 tūkst. neveikiančių ir privalomų duomenų bei dokumentų neteikiančių juridinių asmenų.

Per šiuos metus Registrų centras iš Juridinių asmenų registro išregistravo apie 23 tūkst. juridinių asmenų. Pernai buvo išregistruota apie 20 tūkst. neveikiančių juridinių asmenų. Dar maždaug 23 tūkst. juridinių asmenų dėl nepateiktų privalomų duomenų ir dokumentų buvo pradėta likvidavimo procedūrą.

Remiantis Registrų centro atvirais duomenimis, ilgiausiai gyvavusi šiemet išregistruota įmonė buvo registruota dar 1990-ųjų kovą, o trumpiausiai „išgyveno“ vos pusantro mėnesio. Be to, šiemet registre buvo įregistruota jau beveik 15 tūkst. naujų juridinių asmenų. Daugiausiai tarp jų mažosios bendrijos – beveik 9 tūkst. ir uždarosios akcinės bendrovės – 4,4 tūkstančio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.