„Ignitis grupė“ laimėjo jūrų vėjo jėgainių parko konkursą Estijoje

„Ignitis grupė“ praneša, kad tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ kartu su „Copenhagen Infrastructure Partners“ (CIP) valdomu fondu „Growth Markets Fund II“ laimėjo jūrinio vėjo parko konkursą Estijoje.

„Ignitis grupė“ laimėjo jūrų vėjo jėgainių parko konkursą Estijoje.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
„Ignitis grupė“ laimėjo jūrų vėjo jėgainių parko konkursą Estijoje.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 1:16 PM, atnaujinta Dec 13, 2023, 1:18 PM

Jūrinė teritorija, skirta plėtoti jūrinio vėjo parką, yra į šiaurės vakarus nuo Ruhnu salos, netoli Baltijos jūros pakrantės Estijoje, ir apima apie 115 kv. kilometrų. Vėjo elektrinių parko bendra galia sieks iki 1,4 gigavatų (GW), o jo veiklos pradžia numatoma po 2030 metų, nurodoma išplatintame pranešime.

Tai antrasis „Ignitis renewables“ užtikrintas jūrinio vėjo projektas. Laimėdama konkursą, bendrovė pasiekė savo strateginį tikslą kuris prisideda ir prie siekio keturis kartus, nuo 1,2 GW praėjusiais metais iki 4–5 GW 2030 metais, padidinti Žaliosios gamybos pajėgumus.

Apie bendradarbiavimo sutarties sudarymą su CIP, siekiant dalyvauti išskirtinai jūrinio vėjo plėtros projektuose Estijoje ir Latvijoje, „Ignitis grupė“ paskelbė šių metų rugpjūčio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.