Amžiaus statyboms Šeškinėje – dar viena bėda: atsirado įtarimų dėl turto pasisavinimo

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl vieno iš nacionalinio stadiono ant Šeškinės kalno statytojų Šarūno Stepukonio veiklos – mat įtariama, kad jis galėjo pasisavinti turtą.

Kalbama, kad stadiono statybos sąmatą norima didinti daugiau nei 30 procentų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kalbama, kad stadiono statybos sąmatą norima didinti daugiau nei 30 procentų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kalbama, kad stadiono statybos sąmatą norima didinti daugiau nei 30 procentų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kalbama, kad stadiono statybos sąmatą norima didinti daugiau nei 30 procentų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kalbama, kad stadiono statybos sąmatą norima didinti daugiau nei 30 procentų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kalbama, kad stadiono statybos sąmatą norima didinti daugiau nei 30 procentų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-12-13 20:45

Privataus kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ buvęs partneris bei nacionalinio stadiono statytojo „Vilniaus daugiafunkcio komplekso“ vadovas Š.Stepukonis jau atleistas iš pareigų. Tačiau prokurorai dar turės atsakyti į klausimą, ar dingo lėšos, skirtos stadiono statyboms.

„BaltCap“ prieš porą savaičių paskelbė, kad Š.Stepukonį atleido dėl netinkamai tvarkytų finansų ir dėl to kreipėsi į teisėsaugą.

Pasak įmonės, nuostolius lėmę tuometinio fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ valdytojo Š.Stepukonio veiklos pažeidimai aptikti atlikus reguliarią patikrą.

Savivaldybė – dar rami

Vadovavimą fondui perėmęs vienas iš keturių „BaltCap“ vadovaujančių partnerių Simonas Gustainis teigė, kad nuostoliai apsiribojo vienu asmeniu, vienu fondu ir kai kuriomis šio fondo įmonėmis, o kitiems „BaltCap“ fondams įtakos neturi. Pasak jo, nuostoliai bus kompensuoti, be to, pasitelkti išorės konsultantai, kurie atliks išsamų auditą.

Kol kas bandoma išsiaiškinti, ar Š.Stepukonio veikla nepadarė žalos ir stadiono statyboms. Pasak S.Gustainio, anksti teigti, ar tyrimai gali įšaldyti projektą.

„Su mumis susisiekė koncesininko atstovai ir patikino, kad situacija mūsų projekto atžvilgiu niekaip nesikeičia. Darbai vyksta toliau kaip suplanuoti“, – tikino savivaldybės administracijos patarėja Agnė Šataitė.

Rangovas darbus tęsia

„Kreipiausi į merą, kad jis artimiausiu metu ir visuomenę informuotų, ir miesto tarybos nariams pateiktų informaciją, kas iš tikrųjų vyksta su šiuo tikrai labai svarbiu projektu, kuris, norėtųsi, kad būtų pagaliau pabaigtas“, – teigė savivaldybės tarybos narys ir opozicijos lyderis Artūras Zuokas.

Bet meras tyli. A.Zuokui neramu, kad stadiono plėtotojas turi bėdų su pinigais, o savivaldybė neketina nieko daryti aiškindama, kad koncesininkų parašais patvirtinta sutartis nesikeičia.

Savivaldybė tikino, kad stadiono statybos neįstrigs, nes generalinis rangovas „Naresta“ darbus toliau tęsia.

„Darbai vyksta kaip vykę, sutartis galioja. Šiuo metu yra išvežamas perteklinis gruntas iš statybvietės, įrengiami pamatai, vyksta ir polių gręžimas, ir pamatų detonavimas“, – pasakojo „Narestos“ vadovas Tadas Grincevičius.

Kaina gali vėl pakilti?

Vis dėlto savivaldybės tarybos viduje jau kalbama, kad dėl pastarųjų įvykių gali keistis ne kartą jau pakitusi stadiono kaina.

„Bent jau kiek esame girdėję savivaldybėje, yra noras didinti esamą sąmatą daugiau negu 30 procentų. Čia jau tiksliai galėtų atsakyti meras, nes kol kas jis tos informacijos viešai ar tarybos nariams nėra pateikęs“, – teigė A.Zuokas.

Bet „BaltCap“ tikino, kad stadiono kaina nesusijusi su Š.Stepukonio atveju.

„Nežinau net kaip suformuluoti. Ji tikrai ne dėl jo kyla. Čia yra atskiros diskusijos, kurios vyko su savivaldybe“, – kalbėjo S.Gustainis. 

Ėmė galvoti ir apie krepšinio areną

Kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ pagal koncesijos sutartį nacionalinio stadiono griaučius pradėjo naikinti praėjusių metų sausį.

Pažadėta, kad naujas stadionas su daugybe aikštynų, darželiu turi būti užbaigtas 2025-aisiais.

Tačiau pastaruoju metu savivaldybė prakalbo apie galimybę nacionaliniame stadione surasti vietos Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubui. Dabar komandos namų aikštė – kelių tūkstančių žiūrovų vietų arena „Jeep“. Bet kol kas nėra jokių konkrečių sprendimų.

„Mes svarstome galimybę jau esamame objekte – sporto centre, kuris buvo suplanuotas, nedidinant jo tūrio, o perplanuojant vidaus erdves įvertinti galimybes ten įrengti profesionaliam sportui pritaikytą erdvę“, – neslėpė A.Šataitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.