Lietuvai išduotas Pasaulio sveikatos organizacijos sertifikatas

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) specialiu sertifikatu patvirtino, kad Lietuva įgyvendina veiksmingas tiek teisėkūros, tiek kontrolės priemones, užtikrinančias, kad iš maisto produktų būtų pašalinti sveikatai žalingi transriebalai.

Lietuva gavo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialų sertifikatą.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuva gavo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialų sertifikatą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 11:33 AM

„Didžiausias iššūkis verslui buvo prisitaikyti prie naujų ribojimų, nes buvo keičiamos ne tik maisto produktų receptūros, bet ir technologiniai procesai, kurie pareikalavo didelių finansinių išteklių. Maisto produktų kontrolė apima visas grandis, t. y. tyrimai dėl transriebalų atliekami ne tik Lietuvos gamintojų gaminamos produkcijos, bet ir importuojamų iš trečiųjų šalių“, – pranešime spaudai teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotoja Jurgita Bakasėnienė.

Anot VMVT atstovės, daugiausia neatitikimų nustatoma įvežamuose iš užsienio maisto produktuose. Dažniausiai tai lemia ne visose šalyse maiste ribojamų transriebalų kiekis ir nepakankama kontrolė.

Tyrimais nustatyta, kad transriebalai yra vienas pagrindinių rizikos faktorių susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Lietuva jau nuo 2019 metų taikė transriebalų kiekio ribojimus rinkai tiekiamuose maisto produktuose, o Europos Sąjungoje transriebalai maiste pradėti riboti 2021 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.