Ką svarbu žinoti, jei jūsų įmonė nori gauti ES finansavimą

2021–2027 m. finansavimo laikotarpiu Lietuva suplanavo ir per ES investicinius fondus sulauks 8mlrd eurų investicijų. Kiek efektyviai verslas pasinaudos investicijomis priklausys ir nuo verslo imlumo bei žinių. Inovacijų agentūra pateikia keletą patarimų, kurie padės rasti jūsų įmonei tinkamą finansavimą ir juo pasinaudoti.

2021–2027 m. finansavimo laikotarpiu Lietuva suplanavo ir per ES investicinius fondus sulauks 8mlrd eurų investicijų.
2021–2027 m. finansavimo laikotarpiu Lietuva suplanavo ir per ES investicinius fondus sulauks 8mlrd eurų investicijų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-14 16:00

Informaciją apie visus paskelbtus ir galiojančius kvietimus galima rasti internetiniame puslapyje www.esinvesticijos.lt, pasirinkus skiltį „Kvietimai“. Čia skelbiamas ne tik projektų finansavimo sąlygų aprašas, bet ir kiti svarbūs teisės aktai, taip pat Inovacijų agentūros parengtos atmintinės, pavyzdinės projektų įgyvendinimo formos, mokymų informacija, Dažniausiai užduodami klausimai ir kiti būtini dokumentai, kurie padės lengvai parengti projektų įgyvendinimo planą ir jį pateikti agentūrai.

Taip pat internetinio puslapio skiltyje „Kvietimų planas“ galite rasti visus planuojamus kvietimus artimiausiems trims metams. Skiltyje nurodytos preliminarios kvietimų datos, finansavimo lėšos, galimi pareiškėjai ir kiti reikalavimai – taip verslo atstovai gali iš anksto planuoti savo poreikius ir pradėti rengti reikiamus dokumentus.

Radus jus dominantį kvietimą, pravartu pasidomėti priemonių aprašymais, kuriuose nurodoma, kas gali būti pareiškėjais, kokios turėtų būti vykdomos veiklos projekte, atsakingų asmenų kontaktai ir kita aktuali informacija.

Tam, kad įmonė galėtų aplikuoti, teikti projekto įgyvendinimo planą, ji turi susipažinti su kvietimo informacija, projekto finansavimo sąlygų aprašu, kuriame nurodyti reikalavimai pareiškėjui.

Rasti finansavimą padės naujas įrankis

Papildomos informacijos apie finansavimo priemones padės rasti ir Inovacijų agentūros internetiniame puslapyje esantis finansinių priemonių vedlys, kuriame surinkta ir nuolat atnaujinama informacija apie finansavimą.

Sužinoti, koks finansavimas tinka jūsų įmonei, galėsite atsakę į kelis nesudėtingus klausimus apie verslo veiklos sritį bei dydį, ir vedlys pasiūlys jums labiausiai tinkančius variantus.

„Verslininkai, kuriems bent kartą teko susidurti su finansavimo savo verslui paieška, žino, kiek daug laiko gali užimti skirtingų finansavimo šaltinių tikrinimas. Ši priemonė padės ne tik sutaupyti laiko, bet ir gauti prieigą prie naujausios, pagal kliento poreikį suformuotos, informacijos apie finansavimo priemones“, – sakė Inovacijų agentūros Klientų patirčių valdymo skyriaus vadovė Jolanta Miloš.

Finansavimo priemonių vedlys prieinamas internetu: https://inovacijuagentura.lt/wizard.

Kviečia ir į mokymus

Inovacijų agentūros tinklalapyje taip pat galima rasti įvairios mokymų medžiagos, nemokamų seminarų apie ES finansavimą: https://inovacijuagentura.lt/finansavimo-kvietimai?lang=lt.

„Paskelbus atitinkamą kvietimą, Inovacijų agentūra iškart organizuoja mokymus pareiškėjams, kurių metu pristato kvietimo reikalavimus, kaip pildyti projektų įgyvendinimo planą, kokius dokumentus pateikti bei užduoti rūpimus klausimus. Šių mokymų metu įmonės gali sužinoti apie pagrindines kvietimo galimybes ir užduoti rūpimus klausimus, tiesiogiai pasikalbėti su Inovacijų agentūros ekspertais, atsakingais už konkrečią finansavimo priemonę“, – teigė G.Kuncaitytė.

Pasak jos, Inovacijų agentūra organizuoja ir individualias konsultacijas, kurių metu įmonės gali išsispręsti konkrečius klausimus, kylančius projekto įgyvendinimo plano rengimo etape.

Pagrindinė informacija apie ES investicijas Lietuvoje teikiama svetainėje www.esinvesticijos.lt. Tai nacionalinė investicijų informacijos platforma Lietuvoje, joje galima rasti informaciją apie ES ir „Naujos kartos Lietuva“ plano investicijas: apie kvietimus teikti paraiškas, įgyvendinamus projektus, projektų aprašymus, rezultatus ir projektams skirtą finansavimą ir daug kitos aktualios informacijos.

Kviečiame pasitikrinti žinias ir laimėti prizus: https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/2023/12/07/news/skaidrus-es-investiciju-kelias-skaitykite-susipazinkite-ir-pasitikrinkite-zinias-apie-es-projektu-finansavima-29491697

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.