Labai nešventinė žinia Europai: Kinija ką tik paleido didžiausią savo istorijoje ekonomikos skatinimo programą

Kinijos ekonomikoje – istorinė diena. Siekiant užtikrinti grynųjų pinigų srautus ekonomikoje, Kinijos centrinis bankas komerciniams bankams skyrė 112 milijardų dolerių. Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius įspėja, jog šis žingsnis Europai atneš itin rimtų problemų.

Kinija imasi papildomų būdų padėti verslui ir skatinti ekonomiką.<br>Scanpix.
Kinija imasi papildomų būdų padėti verslui ir skatinti ekonomiką.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 3:27 PM

Kinija ką tik paleido didžiausią savo istorijoje ekonomikos skatinimo programą. Kinijos centrinis bankas komerciniams bankams skyrė 112 milijardų dolerių (trumpalaikių paskolų forma) tam, kad užtikrintų ekonomikoje grynųjų pinigų srautus“, – penktadienį feisbuke rašė V. Janulevičius.

Atkreipiamas dėmesys į tai, kad Kinija imasi papildomų būdų padėti verslui ir skatinti ekonomiką, nors šioje šalyje, lyginant su Europa, prieiga prie kapitalo ir taip yra daug geresnė, o paskolos – pigesnės.

„Tai klausimas dabar, ar jau galutinai nusiteikiam, kad mus visus užtvindys kinų produkcija? Nes tokia – dvigubai didesnė, nei buvo galima tikėtis – paskata programuoja LABAI rimtas papildomas problemas. Tiek Europos gamintojams, tiek ir vartotojams.

Taip, Kinijai taip pat netrūksta tiek trumpalaikių, tiek ilgalaikių ekonomikos sveikatos bėdų ir jos problemų kupra ten kol kas tik auga. Bet panašu, kad jie ten, bent jau kol kas, nusiteikę daug ryžtingiau“, – įžvalgomis dalijosi LPK prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.