Aktualu Turkiją pamilusiems lietuviams – turkai užsimojo keisti „viskas įskaičiuota“ sistemą

Turkijos turizmo sektoriaus atstovai siūlo peržiūrėti sistemą „viskas įskaičiuota“ ir leisti turistams patiems pasirinkti, už kokius produktus bei gėrimus jie mokės. Nepaisant galimų pokyčių, pati populiarioji sistema išliks, patikino Viduržemio jūros viešbučių ir operatorių asociacijos vadovas Kanas Kavaloglu.

Turkijos turizmo sektoriaus atstovai siūlo peržiūrėti sistemą „viskas įskaičiuota“ ir leisti turistams patiems pasirinkti, už kokius produktus bei gėrimus jie mokės.<br>Asociatyvi D.Umbraso nuotr.
Turkijos turizmo sektoriaus atstovai siūlo peržiūrėti sistemą „viskas įskaičiuota“ ir leisti turistams patiems pasirinkti, už kokius produktus bei gėrimus jie mokės.<br>Asociatyvi D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Petras Šuliauskas

Dec 18, 2023, 7:28 PM, atnaujinta Dec 18, 2023, 7:29 PM

Verslininkas, kurio nuomonę pateikia leidinys „Turizm Gazetesi“, iniciatyvos būtinybę grindžia tuo, jog šalyje susiklosčius sudėtingai ekonominei situacijai, viešbučių išlaidos ir taip auga. Taip pat toks sprendimas, jo nuomone, leistų sukurti turistams palankesnę paslaugų sistemą.

Planuojamas modelis, sąlyginai pavadintas „mokėk už tiek, kiek suvartosi“, pirmiausia orientuotas į „viskas įskaičiuota“ variantą be akoholio. „Ir tai taptų naujosios sistemos dalimi“, – patikslino vadovas.

Turkijoje jau veikia viešbučiai, kurių „viskas įskaičiuota“ sistema neapima alkoholinių gėrimų. Taip pat siūlomi į šeimų poilsį orientuoti kelionių paketai.

Nepaisant to, Turkijos turizmo agentūrų asociacija patikino, kad minėtas produktas nėra masinis ir netaps jau galiojančios sistemos alternatyva.

„Tai – pasirinkimo klausimas. Vieni nori blaivaus poilsio, kiti mieliau renkasi tradicinį formatą. Pasirinkimo teisė privalo būti palikta tam, kuris perka kelionę“, – nurodė asociacija.

Kelionių organizatorių teigimu, poilsis Turkijoje pasirinkus „viskas įskaičiuota“ variantą be alkoholio yra iki 10 proc. pigesnis už įprastą variantą. Kiek, lyginant su tradiciniais paketais, gali būti pigesnis variantas „mokėk už tiek, kiek suvartosi“, nepatikslinama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.