VVTAT pradėjo tyrimą dėl elektroninės parduotuvės veiklos: įtaria, kad pinigus pasiėmė, o prekių nepristatė

Per pastaruosius kelis mėnesius Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) sulaukus 175 nuo UAB „Eimeta“ nukentėjusių vartotojų skundų, pradedamas tyrimas ir dėl galimai nesąžiningos bendrovės komercinės veiklos.

Pradedamas tyrimas dėl galimai nesąžiningos bendrovės komercinės veiklos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pradedamas tyrimas dėl galimai nesąžiningos bendrovės komercinės veiklos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 4:50 PM

Vartotojai skundžiasi dėl elektroninėje www.eimeta.lt parduotuvėje įsigytų ir nustatytais terminais nepristatytų prekių, kurių vertė šiuo metu sudaro apie 115 tūkst. eurų. Dėl kasdien gaunamų naujų skundų ji gali būti ir ženkliai didesnė. Nusiskundimų dėl panašių aplinkybių skaičius rodo, jog dėl bendrovės veiksmų galėjo nukentėti ir kiti, VVTAT nesiskundę vartotojai.

„Eimeta“ savo elektroninėje parduotuvėje siūlomas prekes vaizdavo kaip pasiekiamas, priėmė ir tvirtino vartotojų užsakymus bei mokėjimus, nors užsakymų nevykdė, prekių nepristatė. Tokiu būdu bendrovė klaidino vartotojus. Todėl VVTAT pradėjo tyrimą dėl galimos nesąžiningos komercinės veiklos.

Tuo pačiu VVTAT pagrindinis prioritetas šioje situacijoje – apginti nukentėjusių vartotojų interesus. Labai nedidelės dalies besikreipusių vartotojų skundai išsisprendė taikiai, ir bendrovė grąžino už negautas prekes sumokėtus pinigus. Tačiau didžiąją dalį skundų VVTAT išnagrinės ne teismo tvarka ir priims nutarimus, kuriuos „Eimeta“ privalės vykdyti. Jei VVTAT nutarimas nėra vykdomas, vartotojas turi teisę kreiptis į antstolį dėl vykdymo užtikrinimo civilinio proceso tvarka.

Kitos VVTAT galimos poveikio priemonės, kaip prieigos prie elektroninės parduotuvės blokavimas, neaktualios, nes bendrovė nebevykdo prekybos elektroninėje erdvėje. Be to, įžvelgdama sukčiavimo požymių bendrovės veikloje, VVTAT kreipėsi ir į policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.