​D. Kreivys nemano, kad reikia tyrimo dėl to, kas dedasi energetikos sektoriuje: vadina tai politikavimu

Energetikos ministras Dainius Kreivys teigia, kad Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) bandomas pradėti parlamentinis tyrimas dėl situacijos energetikos sektoriuje yra „visiškas politikavimas“, o jų iškelti kaltinimai neatspindi realybės. Visgi ministras pabrėžė, kad jeigu Seimas pritars parlamentinio tyrimo vykdymui, jis pasiruošęs atsakyti į visus klausimus.

D.Kreivys.<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
D.Kreivys.<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

2023-12-28 09:38, atnaujinta 2023-12-28 09:39

„Kuo sektoriuje daugiau darbų daroma, tuo daugiau nepasitenkinimo iš opozicijos, nes reikia kažkaip sumenkinti tuos darbus. Elektros energijos gamyba iš atsinaujinančių šaltinių nuo kadencijos pradžios pakilo beveik 4 kartus. Gaminančių vartotojų skaičius išaugęs, rodos, nuo 7 tūkst. iki 85 tūkst. Matome, kad judame sparčiai į priekį“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė D. Kreivys.

„Be abejo, jeigu jis bus palaimintas, atsakysiu į visus klausimus“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, iškeltuose kaltinimuose jam yra primetami tokie nesuprantami poelgiai, kaip „veikimas energetikos rinkos žaidėjų interesų labui“. Jis tikino kad būtent su tokiomis didelėmis bendrovėmis konfliktavo, nes bandė ginti gaminančius vartotojus ir jų interesus.

„Tokie klausimai, kur rašoma: „Kreivys proteguoja stambius „saulininkus“, kai 2 metus buvau stambių įmonių taikinys, nes gyniau mažuosius gamintojus, yra nesuprantami dalykai. Viskas vyko atvirkščiai ir jie patys matė“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad LSDP ragina pradėti parlamentinį tyrimą dėl situacijos energetikos sektoriuje ir Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) permokos vartotojams. Jie siūlo sudaryti komisiją, kuri ištirtų, ar energetikos politikoje, ypač liberalizuojant elektros tiekimo rinką, buvo pažeistas viešasis interesas ir vartotojų teisės. Taip pat keliamas klausimas, ar atsakingai savo pareigas vykdo rinkos priežiūros institucijos, visų pirma VERT. Jau surinkti 56 projektą remiantys parlamentarų parašai.

Ragindama vykdyti šį tyrimą partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė pabrėžė, kad „valstybinį energetikos sektorių lydintys skandalai negali likti politiškai neįvertinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.