„Darnu Group“ paramos fondas šiais metais socialinėms, tvarumo ir sporto iniciatyvoms skyrė 530 tūkst. eurų

Nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Darnu Group“ įsteigtas „Darnių iniciatyvų paramos fondas“ per 2023 metus socialinėms, tvarumo ir sporto iniciatyvoms paskirstė daugiau nei 530 tūkst. eurų. Didžiausia paramos dalis atiteko nuo karo kenčiančiai Ukrainai, Lietuvos tenisininkams, aplinkosaugos bei edukaciniams projektams. Iš viso per trejus veiklos metus šis fondas įvairioms veikloms skyrė jau daugiau kaip 1,6 mln. eurų.

Nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Darnu Group“ įsteigtas „Darnių iniciatyvų paramos fondas“ per 2023 metus socialinėms, tvarumo ir sporto iniciatyvoms paskirstė daugiau nei 530 tūkst. eurų.
Nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Darnu Group“ įsteigtas „Darnių iniciatyvų paramos fondas“ per 2023 metus socialinėms, tvarumo ir sporto iniciatyvoms paskirstė daugiau nei 530 tūkst. eurų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 10:20 AM

„Siekiame kurti apčiuopiamą pridėtinę vertę bei realų, ilgalaikį pokytį. Todėl šiemet ir toliau koncentravomės į mūsų strategines paramos kryptis – žalio ir švaraus miesto puoselėjimą, jo gyventojų edukaciją bei teniso bendruomenę. Taip pat tęsėme paramą ir didžiausią fondo lėšų dalį skyrėme Ukrainai, kuriai pagalba šiuo metu yra kritiškai aktuali“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Parama Ukrainai šiemet sudarė arti 210 tūkst. eurų – šios lėšos buvo skirtos Ukrainos kariams ir jiems reikalingai įrangai, ukrainiečių šeimų apgyvendinimui bei maitinimui Lietuvoje, vienkartinėms išmokoms jų pragyvenimui.

Šiemet tradiciškai palaikymo sulaukė Lietuvos teniso rinktinė, jaunieji teniso talentai bei neįgaliųjų teniso federacija. Jų reikmėms buvo skirta beveik 190 tūkst. eurų paramos.

Daugiau nei 80 tūkst. eurų paramos „Darnių iniciatyvų paramos fondas“ skyrė pirmojo kompleksinio Neries tyrimo įgyvendinimui, paukščių buveinių kūrimui šalia Vilnelės ir visuomenės bei verslo švietimui apie sostinės upes ir jų saugojimą.

Dar 45 tūkst. eurų buvo skirta giluminiams rinkos tyrimams ir visuomenės edukacijai miesto planavimo ir urbanistikos temomis. Likusi paramos dalis buvo skirta mažesnės apimties iniciatyvoms.

Pasak „Darnu Group“ direktorės, paramos fondas savo veiklą ketina tęsti ir 2024 m. – planuojama, kad įvairioms iniciatyvoms ir projektams bus skirta apie 500 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.