Lošimų organizatoriai miesto valdžios neįveikia ir padedami teismų

Vilniaus UAB „Unigames“ jau beveik metus laiko bando gauti leidimą steigti lošimų organizavimo vietą (lažybų ir totalizatorių punktus) Taikos pr. 64–2 („Arenos“ prekybos centras). Klaipėdos politikai tokiems verslininkų ketinimams nepritaria, nors jie kreipėsi ir į teismą. Klaipėdos savivaldybė jau du kartus nesuteikė leidimo steigti lošimų organizavimo vietą „Arenoje“.

Vilniaus UAB „Unigames“ jau beveik metus laiko bando gauti leidimą steigti lošimų organizavimo vietą.<br>M.Vizbelio nuotr.
Vilniaus UAB „Unigames“ jau beveik metus laiko bando gauti leidimą steigti lošimų organizavimo vietą.<br>M.Vizbelio nuotr.
Vilniaus UAB „Unigames“ jau beveik metus laiko bando gauti leidimą steigti lošimų organizavimo vietą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Vilniaus UAB „Unigames“ jau beveik metus laiko bando gauti leidimą steigti lošimų organizavimo vietą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Edgaras Valeckas

Dec 28, 2023, 7:31 PM

Svarstant šį klausimą šiemet net buvo pakeistas ir tokių leidimų išdavimo tvarkos aprašas.

Anksčiau minimalus 100 metrų atstumas, kuris turi būti išlaikytas nuo švietimo įstaigų ar maldos namų iki artimiausių lošimo namų, buvo matuojamas tarp pagrindinių pastatų įėjimų einant pėsčiomis pagal Kelių eismo taisykles.

Nauja tvarka

Vadovaujantis senąja tvarka nuo Turizmo mokyklos iki kitoje Taikos pr. pusėje esančio prekybos centro „Arena“ yra net 650 metrų. Nors realus atstumas tiesia linija yra apie 100 metrų.

Būtent pakeitus tvarką atstumas nuo lošimo vietų iki švietimo, sveikatos įstaigų ir maldos namų matuojamas logiškiau – tiesia linija nuo pastatų kampų. Tam pasitelkiama www.regia.lt.

Atlikus matavimus pagal naująją tvarką tarp Turizmo mokyklos ir „Arenos“ yra būtent 100 metrų ir dar keli papildomi centimetrai.

Tačiau Savivaldybės taryba spalio 26 d. posėdyje pakartotinai nepritarė sprendimo projektui ir protokoliniu pavedimu nurodė parengti naują sprendimo projektą dėl nesutikimo leisti „Unigames“ lošimų organizavimo vietą „Arenos“ prekybos centre.

Kreipėsi į teismą

Toks verslininkų prašymas buvo svarstomas pakartotinai, nes „Unigames“ anksčiau kreipėsi į teismą su skundu – prašė panaikinti pirmąjį jai nepalankų sprendimą, kurį šiemet kovą buvo priėmusi jau praėjusios kadencijos miesto Taryba.

Regionų apygardos administracinis teismas liepą patenkino tokį skundą ir įpareigojo Tarybą iš naujo svarstyti šį prašymą.

Sprendimą dar kartą atmesti prašymą steigti lošimų organizavimo vietą politikai motyvuoja tuo, kad tokių įstaigų tinklas mieste ir taip pakankamai tankus.

Nors formaliai „Unigames“ planuojama lošimų įstaiga atitinka kriterijus ir gali būti steigiama, tačiau Tarybos nariai akcentavo, kad jie gali laisvai balsuoti ir nepritarti sprendimui. Net teismas negali priversti jų tai padaryti.

Savivaldybė prieš griežtindama lošimo įstaigų steigimą reglamentuojančią tvarką atkreipė dėmesį, kad galimas neigiamas poveikis bendrovėms, kurios ketins naujai atidaryti ar steigti lošimų organizavimo veiklą Klaipėdos m. savivaldybės teritorijoje. Tai reiškia, kad mieste bus mažiau vietų, kur galės veikti lošimo įstaigos.

„Praėjusiais metais pasikeitė Azartinių lošimų įstatymas. Dabar visoms naujoms lošimo įstaigoms veikti reikalingas Tarybos leidimas, iki tol toks leidimas buvo reikalingas tik lošimų namams (kazino)“, – anksčiau „Vakarų ekspresui“ komentavo Klaipėdos savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Anot jos, pagal naują įstatymą per penkerius metus visos šiuo metu mieste veikiančios lošimo įstaigos turės gauti Tarybos leidimą. Šiuo metu uostamiestyje veikia apie 40 tokių įstaigų.

Jei Klaipėdos miesto tarybos nariai elgsis taip pat principingai ir ateityje, po kelerių metų gali būti neišduotas leidimas „Arenoje“ pagal senąją tvarką įteisintam ir šiuo metu veikiančiam „Unigames“ lošimo automatų salonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.