Rusijoje pilotas lėktuvą su keleiviais nutupdė ant užšalusios upės

Keleivinis lėktuvas su 34 žmonėmis nusileido ant užšalusios upės Rusijos Tolimuosiuose Rytuose. Panašu, kad taip įvyko dėl piloto klaidos.

Sausuma – kilimo ir tūpimo takas Zyriankos oro uoste – buvo netoliese, tačiau, kaip teigiama po pirminių tyrimų, dėl piloto klaidos lėktuvas nutūpė ant upės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Sausuma – kilimo ir tūpimo takas Zyriankos oro uoste – buvo netoliese, tačiau, kaip teigiama po pirminių tyrimų, dėl piloto klaidos lėktuvas nutūpė ant upės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 3:26 PM

„Bbc.com“ praneša, kad niekas nenukentėjo, kai „Polar Airlines“ sovietinių laikų lėktuvas „Antonov An-24“ ketvirtadienio, gruodžio 28 d., rytą sustojo ant užšalusios Kolymos upės.

Sausuma – kilimo ir tūpimo takas Zyriankos oro uoste – buvo netoliese, tačiau, kaip teigiama po pirminių tyrimų, dėl piloto klaidos lėktuvas nutūpė ant upės.

Lėktuvu, ankstų ketvirtadienį paklusiu iš Jakutsko, skrido trisdešimt keleivių ir keturi įgulos nariai. Zyriankos oro uostas buvo 1,1 tūkst. km nuo jo. Prieš grįždamas į Jakutską lėktuvas turėjo nuskristi į kitą nedidelį miestą Srednekolymską.

Vieno iš keleivių padarytame vaizdo įraše matyti, kad lėktuvas atsidūrė beveik viduryje užšalusios Kolymos. Šiuo metų laiku temperatūra Zyriankoje nukrinta iki maždaug -40 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.