EIM užbaigė šalies ekonomikai svarbų planą: dėl finansavimo kreipėsi beveik 3 tūkst. verslo atstovų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) užbaigė 1 mlrd. eurų planą, kuriuo siekiama paskatinti šalies ekonomiką ir sukurti daugiau galimybių Lietuvai. Iš viso paskelbta kvietimų už daugiau kaip 957,5 mln. eurų. Dėl finansinių priemonių jau kreipėsi beveik 3 tūkst. verslo atstovų.

Užbaigtas 1 mlrd. eurų planas, kuriuo siekiama paskatinti šalies ekonomiką ir sukurti daugiau galimybių Lietuvai<br>V.Skaraičio nuotr.
Užbaigtas 1 mlrd. eurų planas, kuriuo siekiama paskatinti šalies ekonomiką ir sukurti daugiau galimybių Lietuvai<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2023, 10:10 AM

„Sėkmingai įgyvendinome užsibrėžtą tikslą – šiais metais paskelbėme net 53 kvietimus. Taip skatiname verslo atstovus modernizuoti ir skaitmenizuoti paslaugas, kurti naujus produktus, investuoti į inovacijas ir atsinaujinančią energetiką. Taip pat ieškojome ir radome galimybių finansuoti didelio susidomėjimo sulaukusius kvietimus bei, matydami poreikį kovoti su klimato kaita, paskelbėme papildomą 40 mln. eurų vertės kvietimą. Kitų metų prioritetas bus šio 1 mlrd. eurų plano paskelbtų priemonių įgyvendinimas ir rezultatai“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ministerijos duomenimis, inovacijų srityje paskelbta 30 kvietimų, jų vertė siekia 341,6 mln. eurų. Investicijų į atsinaujinančius energetikos išteklius srityje paskelbta 13 kvietimų už 330,3 mln. eurų, valstybės ir verslo skaitmenizacijos srityje – 10 kvietimų už 285,6 mln. eurų.

Matydama poreikį kovoti su klimato kaita, šiais metais EIM taip pat paskelbė papildomą 40 mln. eurų vertės kvietimą mažinti taršą, kuris buvo suplanuotas skelbti 2024-aisiais.

Taip pat atsinaujinantiems energijos ištekliams diegti buvo patrigubintas suplanuotas finansavimas – vietoje suplanuotų 10 mln. eurų 226 pramonės įmonėms skirta 31,87 mln. eurų, kad visi 226 reikalavimus atitinkantys pramonės įmonių projektai gautų prašomą finansavimą.

Skaitmeninimo srityje daugiausia dėmesio skirta naujoms ir esamoms skaitmeninėms paslaugoms verslui ir gyventojams kurti ir tobulinti: plečiamos teikiamos e. paslaugos, daugiau jų pritaikyta specialiųjų poreikių turintiems žmonėms, taip pat skatintas atvirų duomenų naudojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.