Muitinės departamentas tiria galimus sankcijų apėjimus Lietuvos prekyboje su Uzbekistanu

Muitinės departamentas aiškinasi, ar yra pagrįsti įtarimai dėl galimo sankcijų apėjimo ir galimos prekybos sankcionuotomis trąšomis tarp Lietuvos ir Uzbekistano, praneša tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

Muitinės departamentas aiškinasi, ar yra pagrįsti įtarimai dėl galimo sankcijų apėjimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Muitinės departamentas aiškinasi, ar yra pagrįsti įtarimai dėl galimo sankcijų apėjimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-29 12:19, atnaujinta 2023-12-29 12:20

Kaip skelbiama publikacijoje, nuo 2022 m. kovo iki šių metų spalio Lietuva deklaravo iš Uzbekistano importavusi trąšų už 107,5 mln. dolerių. Tuo tarpu Uzbekistanas nurodo per tą patį laikotarpį į Lietuvą eksportavęs trąšų tik už 35,17 mln. dolerių.

„Kitaip tariant, Lietuvos deklaruotos importo apimtys 72 mln. dolerių viršija analogišką statistiką iš Uzbekistano“, – apibendrina „Siena“.

Muitinės departamento pareigūnai taip pat jau yra pastebėję keistas prekybos su Uzbekistanu tendencijas ir ėmėsi priemonių.

„(...) dėl statistikos duomenų šiuo metu kaip tik aiškinamasi. Užsienio reikalų ministerijos organizuoto vizito metu Lietuvos delegacijos sudėtyje dalyvavo ir Muitinės departamento pareigūnai, kurie kaip tik perdavė Uzbekistano Respublikos atsakingiems pareigūnams užklausą, į kurią, tikimasi, greitu laiku bus atsakyta.

Tuomet ir paaiškės, ar yra pagrįsti įtarimai dėl galimo sankcijų apėjimo ir galimos prekybos sankcionuotomis trąšomis“, – raštu pateiktame komentare „Sienai“ nurodė Muitinės departamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.