Verslininkams – baudos iš VVTAT: teks susimokėti už nesaugių žaislų pateikimą į rinką

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT), išnagrinėjusi bylas dėl Produktų saugos įstatymo pažeidimo, už nesaugių žaislų pateikimą į rinką skyrė 150–1325 eurų siekiančias baudas įmonėms „Alenara“, „Red and blue“, „Daisena“, „Kristutė“, „Prekės tik jums“, „Baltijos bretlingis“, „Taurinas“, „Svaita“, „Eiginta“, „Virgipra“ bei Rasai Širvinskienei, vykdančiai individualią veiklą.

Atliekant bandymus laboratorijose daugeliu atveju buvo nustatyta, kad žaislai kelia cheminį, užspringimo ar uždusimo pavojų.<br>Unsplash.
Atliekant bandymus laboratorijose daugeliu atveju buvo nustatyta, kad žaislai kelia cheminį, užspringimo ar uždusimo pavojų.<br>Unsplash.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2023, 3:19 PM

Atliekant bandymus laboratorijose daugeliu atveju buvo nustatyta, kad žaislai kelia cheminį, užspringimo ar uždusimo pavojų.

„Red and blue“ rinkai teikto žaislo – lėlės „Baby Enjoy the new fashion“ cheminės savybės neatitiko reikalavimų. Skirta 150 eurų baudą.

Pavojingu pripažintas „Prekės tik jums“ rinkai teiktas žaislas – medinė mašina su klounu, kurio mechaninės ir fizikinės savybės neatitiko saugos reikalavimų žaislams, skirtiems vaikams iki 3 metų. Skirta 150 eurų baudą.

„Alenara“ rinkai teiktų mašinėlių „My Dessert sale“ bei „Feed-tank“ mechaninės ir fizikinės savybės neatitiko saugos reikalavimų žaislams, skirtiems jaunesniems kaip 3 metų amžiaus vaikams. Skirta 400 eurų baudą.

Pavojingą žaislą – lėlę „Pony Poopsil“ – rinkai teikė „Svaita“. Bandymų metu nustatyta, kad lėlės cheminės savybės neatitinka reikalavimų. Skirta 500 eurų bauda.

„Virgipra“ rinkai teikti nesaugūs produktai – mašina „Fire Rescue“ ir „Iman of Noble“ lūpų balzamas. Skirta 700 eurų bauda.

Nesaugų žaislą – lėktuvą „Cartoon Light Plane“ – rinkai teikė „Kristutė“. Skirta 800 eurų baudą.

Pavojingą žaislą – mašinėlę 620117 – į rinką teikė „Eiginta“. Skirta 900 eurų bauda.

„Daisena“ teikė į rinką žaislą – malūnsparnį „Flash Helicopter“ su saldainiais, kurio mechaninės ir fizikinės savybės neatitiko saugos reikalavimų žaislams, skirtiems jaunesniems kaip 3 metų amžiaus vaikams. Skirta 1325 eurų bauda.

Pavojingus žaislus – kiaušinį su vienaragiu ir saldainiais „Unicorn+tattoos“ bei „Hungry Bunny“ – rinkai teikė „Baltijos bretlingis“. Skirta 1325 eurų bauda.

„Taurinas“ teikė rinkai lėlę „Secret Fairy“ My Very Own“, kurios cheminės savybės neatitiko saugos reikalavimų. Skirta 1325 eurų bauda.

Rasa Širvinskienė, vykdanti veiklą pagal individualios veiklos pažymą, į rinką teikė žaislą „Lovely pets“, kurio cheminės savybės neatitiko reikalavimų. Skirta 1325 eurų bauda.

Vartotojus, įsigijusius šiuos pavojingus produktus, VVTAT ragina jų nenaudoti, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.