G. Skaistė: Lenkijos komerciniai bankai Lietuvą laiko prioritetine

Lenkijos komerciniai bankai laiko Lietuvą prioritetine rinka, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė, institucijoms į koncentruotą šalies bankų sektorių toliau siekiant pritraukti naują užsienio žaidėją.

 G.Skaistė.<br>K.Gudžiūnienės / ELTOS nuotr.
 G.Skaistė.<br>K.Gudžiūnienės / ELTOS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Juozapaitis

Jan 4, 2024, 9:48 AM, atnaujinta Jan 4, 2024, 9:49 AM

„Lenkijos bankai savo strategijose yra įsirašę Lietuvą kaip prioritetinę rinką. Jie buvo atvykę, mes buvome su jais susitikę“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė G. Skaistė.

„Per artimiausius metus tikimės tam tikrų sprendimų“, – tikino ji.

Pasak ministrės, lenkų bankai pirmiausia domisi galimybėmis dirbti su verslo klientais.

Kartu ji patikino, kad ministerija ir Lietuvos bankas (LB) aktyviai „propaguoja ir aiškina“ užsienio investuotojams, kodėl įžengti į Lietuvą jiems būtų patrauklu.

Skatinti užsienio kapitalo banką pradėti veiklą Lietuvoje institucijos pradėjo pernai, vyko susitikimai ne tik su Lenkijos, bet ir su Vokietijos rinkos dalyviais.

Gruodžio viduryje LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus ir jos narys Simonas Krėpšta buvo priėmę lenkų komercinio banko „Pekao“ delegaciją.

Tiek G. Šimkus, tiek G. Skaistė jau yra minėję, kad susidomėjimas Lietuvos rinka iš užsienio juntamas, teigė, jog naujo dalyvio atėjimas veikiausiai yra tik laiko klausimas.

„Lietuvos bankų sektorius tikrai yra labai koncentruotas, tačiau – pelningas. Tas patrauklu investuotojams, tačiau įėjimo kaštai, kaip į mažą šalį, yra pakankamai dideli. Tai reiškia, kad investavus didelę sumą atsipirkimas yra nemažas, bet sprendimą priimti pakankamai sudėtinga vien dėl to, kad įėjimo kaina yra didelė“, – ketvirtadienį kalbėjo G. Skaistė.

Šiuo metu Lietuvos bankų sektoriuje veikia 18 dalyvių: banko licencijas turi 13, dar 5 veikia kaip užsienio bankų filialai. Didžiąją dalį rinkos užima „Swedbank“, SEB ir „Luminor“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.