Žinia smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms: kviečia pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) skelbia papildomą kvietimą, kuriuo smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, diegiančios žaliąsias inovacijas, galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.

EIM skelbia papildomą kvietimą, kuriuo smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, diegiančios žaliąsias inovacijas, galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.<br>V.Skaraičio nuotr.
EIM skelbia papildomą kvietimą, kuriuo smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, diegiančios žaliąsias inovacijas, galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 10:25 AM, atnaujinta Jan 4, 2024, 10:27 AM

„Paskelbę pirmąjį kvietimą, sulaukėme išties daug konkurencingų inovatyvių sprendimų. Svarbu, kad šalies verslai ryžtingai žengia tvarumo keliu, kurdami ir diegdami aplinkai palankius produktus ir technologijas, taip prisidėdami prie žalesnės ir atsparesnės Lietuvos ekonomikos“, – pranešime spaudai cituoja ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip nurodo EIM, pirmuoju kvietimu šiai veiklai buvo skirta 4,4 mln. eurų iš 1 mlrd. eurų plano, kuriuo siekiama stiprinti šalies ekonomiką ir sukurti daugiau galimybių Lietuvai. Pasirašytos sutartys su 96 veiklos vykdytojais. Įmonės pasiūlė įvairių sprendimų – nuo atsinaujinančios energijos išteklių panaudojimo iki žiedinės ekonomikos principų įgyvendinimo ir atliekų panaudojimo.

Tarp projektų veiklų – tiek naujų technologijų sukūrimas, tiek esamų technologijų tobulinimas bei diegimas į rinką. Pavyzdžiui, vienas iš finansuojamų projektų – tai Lietuvoje sukurtos aplinkai palankios inovatyvios žemės ūkio mašinos „Scarabaeus“ veikimo karšto klimato zonoje demonstravimas, esminis tobulinimas ir pateikimas į rinką aridinėje zonoje Ispanijoje – ši technologija atkuria degradavimo apimtą ar dykumėjimo paveiktą dirvožemį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.