Į Lietuvą gali ateiti vienas didžiausių Lenkijos bankų

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus sako, kad jau šiais metais į Lietuvą gali ateiti vienas didžiausių Lenkijos bankų „Pekao“. „Gruodžio antroje pusėje buvo atvažiavusi į Lietuvą „Pekao“ banko vadovybė ir tai, manau, yra labai rimtas signalas apie jų ketinimus. Aš esu optimistas, nes mes kalbėjome ne tik su šiais bankais, bet su 60 bankų per pastaruosius metus pristatydami jiems veiklos galimybes Lietuvoje.

„Pekao“.<br>R.Butrimo nuotr.
„Pekao“.<br>R.Butrimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 3:28 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 3:29 PM

Bet mes turime atsisakyti tam tikro naivumo, kad į šitą rinką ateina dėl atėjimo. Bankas pradėtų veiklą Lietuvoje tik tada, jeigu jis realiai matytų verslo galimybes. Jas pristatyti ir yra mūsų užduotis – parodyti, kokia yra mūsų šalies ekonomika, parodyti potencialą bankų paslaugų plėtrai, kreditavimo plėtrai“, – interviu naujienų portalui „15min“ sakė jis.

Naujienų agentūra ELTA jau skelbė, kad gruodžio viduryje G.Šimkus ir Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta buvo priėmę lenkų komercinio banko „Pekao“ delegaciją. Tiek G.Šimkus, tiek finansų ministrė Gintarė Skaistė jau yra minėję, kad susidomėjimas Lietuvos rinka iš užsienio juntamas, teigė, jog naujo dalyvio atėjimas veikiausiai yra tik laiko klausimas.

Šiuo metu Lietuvos bankų sektoriuje veikia 18 dalyvių: banko licencijas turi 13, dar 5 veikia kaip užsienio bankų filialai. Didžiąją dalį rinkos užima „Swedbank“, SEB ir „Luminor“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.