Ministerija įvairioms įmonėms bei įstaigoms skyrė per 586 mln. eurų

Praėjusiais metais Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) paskelbė kvietimų už daugiau kaip 957,5 mln. eurų, dėl kurių kreipėsi beveik 3 tūkst. įmonių ir įstaigų. Iki sausio mėnesio pasirašyta finansavimo sutarčių už 586,25 mln. eurų, iš kurių 145,37 mln. eurų jau yra išmokėta, praneša ministerija.

Praėjusiais metais Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) paskelbė kvietimų už daugiau kaip 957,5 mln. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Praėjusiais metais Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) paskelbė kvietimų už daugiau kaip 957,5 mln. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 9:59 AM, atnaujinta Jan 10, 2024, 10:01 AM

„Sėkmingas 1 mlrd. plano įgyvendinimas padėjo verslo atstovams dar labiau priartėti prie įmonių modernizavimo ir paslaugų skaitmenizavimo, naujų produktų kūrimo ir perėjimo prie klimatui neutralios ekonomikos“, – išplatintame pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Praėjusiais metais paskelbėme net 53 kvietimus ir su įmonių bei įstaigų atstovais jau esame pasirašę 568 sutartis. Neabejoju, kad artimiausiu metu matysime ir paskelbtų priemonių įgyvendinimo rezultatus“, – pridūrė ji.

EIM praėjusiais metais inovacijų srityje paskelbė 30 kvietimų, kurių vertė siekia 341,6 mln. eurų, investicijų į atsinaujinančius energetikos išteklius srityje – 13 kvietimų už 330,3 mln. eurų, valstybės ir verslo skaitmenizacijos srityje – 10 kvietimų už 285,6 mln. eurų.

Taip pat 2023-aisiais, matydama poreikį kovoti su klimato kaita, ministerija paskelbė papildomą 40 mln. eurų vertės kvietimą mažinti taršą.

Be to, nurodoma, kad atsinaujinantiems energijos ištekliams diegti vietoje suplanuotų 10 mln. eurų 226 pramonės įmonėms skirta 31,87 mln. eurų.

Šiuo planu, pasak ministerijos, taip pat kryptingai buvo siekiama padidinti verslo, inovacijų ir investicijų srities išlaidas moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai (MTEP), daug dėmesio skirta startuoliams ir veikiantiems verslams.

Skaitmeninimo srityje daugiausia buvo plečiamos teikiamos e. paslaugos, daugiau jų pritaikyta specialiųjų poreikių turintiems žmonėms, taip pat skatintas atvirų duomenų naudojimas, rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.