Mano, kad nereikėtų iš naujo kelti prekybos alkoholiu švelninimo klausimų

Socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė nemano, kad reikėtų keisti dabartinę prekybos alkoholiu tvarką, ką siūlo Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Nemano, kad reikėtų keisti dabartinę prekybos alkoholiu tvarką.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nemano, kad reikėtų keisti dabartinę prekybos alkoholiu tvarką.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Juozapaitis

Jan 12, 2024, 9:12 AM

Anot jos, sunkiai tikėtina, jog prekyba alkoholiniais gėrimais bus atlaisvinta šioje Seimo kadencijoje.

„Kelti vėl iš naujo tuos klausimus vargu, ar derėtų. Kiek bus tie ribojimai, tiek bus tie klausimai keliami, bet ar bus priimti sprendimai šioje kadencijoje – vargu“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė V. Blinkevičiūtė.

„Manau, kad žmonės priprato ir didelių problemų dėl to nėra“, – teigė ji.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiemet registravo Alkoholio kontrolės įstatymo projektą, kurio tikslas yra patikslinti licencijų verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais rūšis ir leisti verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 proc. parodose, mugėse ir masiniuose renginiuose.

Taip pat numatyta galimybė vykdyti degustacijas gamybinėse patalpose, leisti prekybą parodose, mugėse ir masiniuose renginiuose alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra iki 15 proc., išplėsti reklamos išimtis, atlikti techninius pakeitimus.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra sakiusi, kad parlamento pavasario sesijos metu apie tam tikrų alkoholio draudimų švelninimą svarstyti galima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.