Įsigijote šių įmonių gaminius? Kuo greičiau juos grąžinkite Gamintojai sulaukė tūkstantinių baudų

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) praneša išnagrinėjusi bylas dėl į rinką teiktų pavojingų produktų – UAB „Dilaina“ įkroviklio, R. Ališausko įmonės ilgiklio ir UAB „Senerta“ žiebtuvėlio bei bylą dėl UAB „Litradės didmena“ Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pažeidimo.

Vartotojus, įsigijusius šiuos pavojingus produktus, VVTAT ragina nenaudoti šių produktų.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
Vartotojus, įsigijusius šiuos pavojingus produktus, VVTAT ragina nenaudoti šių produktų.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-16 12:33, atnaujinta 2024-01-16 12:46

„Dilaina“ į rinką teikti įkrovikliai „DUDAO A3EU“ su USB-C laidu, neatitiko saugos reikalavimų. Atlikus bandymus akredituotoje laboratorijoje, buvo nustatyta, jog įkroviklis, kelia pavojų naudotojų ar trečiųjų asmenų saugai ir sveikatai – liečiant aukštos įtampos veikiamą gaminio dalį, galimas elektros smūgis. Atsižvelgiant į tyrimo metu nustatytas aplinkybes „Dilaina“ skirta 300 eurų bauda.

Patikrinimo metu nustatyta, jog R. Ališausko įmonės rinkai teiktas ilgiklis (modelis HS1/40) neatitinka saugos reikalavimų. Įvertinus riziką, nustatyta, jog dėl netinkamos temperatūros yra pažeidžiama izoliacija, todėl, liečiant aukštos įtampos veikiamą gaminio dalį, galimas elektros smūgio pavojus. Atsižvelgiant į tyrimo metu nustatytas aplinkybes R. Ališausko įmonei skirta 1000 eurų bauda.

„Senerta“ teikti į rinką šaunamojo ginklo formos dujiniai žiebtuvėliai neatitiko saugos bei ženklinimo reikalavimų. Dėl žiebtuvėlio formos kyla pavojus vaikams. Nustatyta rimta rizika vartotojams ir tretiesiems asmenims, ypač pažeidžiamiems vartotojams – mažiems vaikams, dėl užsidegimo ir apsinuodijimo dujomis pavojaus. Atsižvelgiant į tyrimo metu nustatytas aplinkybes bei į tai jog „Senerta“ Produktų saugos įstatymą pažeidė pakartotinai, skirta 1700 eurų bauda.

Vartotojus, įsigijusius šiuos pavojingus produktus, VVTAT ragina nenaudoti šių produktų, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.

Neplaninio patikrinimo metu, nustatyta, jog „Litradės didmena“, tiekiamų rinkai vienkartinių elektroninių cigarečių ženklinimo etiketėse nurodytos sudedamosios dalys – tabako kvapiosios medžiagos. „Litradės didmena“ pateikė į rinką produktus – E-cigaretes „Whoop“: Bahamas, Jamaica, Bali, Panama, Palma, Rio, Fogo, Bora Bora, Casablanca, Nica, Ibiza, Capri, kurių ženklinime nenurodytas visų gaminyje esančių cheminių medžiagų sąrašas. Tuo bendrovė pažeidė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo nuostatas.

Atsižvelgus į tyrimo metu nustatytas aplinkybes, „Litradės didmena“ skirta 750 eurų bauda.

VVTAT nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo ekonominės veiklos vykdytojui dienos gali būti apskųstas administraciniam teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.