Prancūziją domina antros atominės elektrinės projektas Lenkijoje

Prancūzija išreiškė susidomėjimą antros atominės elektrinės projektu Lenkijoje, informuoja naujienų agentūra PAP.

Antros atominės elektrinės projektu Lenkijoje susidomėjo Prancūzija.<br>Unsplash.
Antros atominės elektrinės projektu Lenkijoje susidomėjo Prancūzija.<br>Unsplash.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-27 11:03

Penktadienį Lenkijos klimato ir aplinkos viceministras Miloszas Motyka susitiko su Philippe’u Crouzet’u, Prancūzijos vyriausybės atstovu, atsakingu už bendradarbiavimą atominės energetikos srityje.

Branduolinė energija, kaip patikimas elektros šaltinis, bus svarbi Lenkijos energetikos dalis. Ji padės Lenkijai pakeisti anglimi kūrenamas elektrines,“ sako M.Motyka.

Be to, anot jo, branduolinė energija leis siekti atsinaujinančios energetikos tikslų, nes tai „lankstus“ ir prieinamas elektros generavimo šaltinis.

Viceministras paaiškino, kad šiuo metu ieškoma statybvietės Lenkijos antrajai atominei elektrinei. Kai tinkama vieta bus rasta, ji bus nuodugniai ištirta ir tik tada bus nuspręsta, kokios energetikos technologijos bus taikomos.

Lenkijos pirmoji atominė elektrinė bus statoma Lubiatovo-Kopalino vietovėje prie Baltijos jūros, šalies šiaurėje. Statybų kaina sieks 20 mlrd. JAV dolerių.

Ankstesnė vyriausybė siūlė, kad antroji atominė elektrinė iškiltų prie Patnuvo, centrinėje Lenkijoje. Tačiau dabartinė vyriausybė planus peržiūri prieš nuspręsdama dėl galutinės projekto vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.