Libane vyko protestas prieš mokėjimų UNRWA sustabdymą

Libane antradienį surengtas protestas prieš Vakarų valstybių sprendimą stabdyti savo mokėjimus Jungtinių Tautų (JT) pagalbos palestiniečių pabėgėliams agentūrai (UNRWA). Į protestą prie UNRWA būstinės Libano sostinėje Beirute žmones sukvietė islamistinis „Hamas“ judėjimas. Jame dalyvavo palestiniečių frakcijų atstovai, palestiniečių ir sirų pabėgėliai Libane bei aktyvistai.

Libane vyko protestas prieš mokėjimų UNRWA sustabdymą<br> Asociatyvi nuotr.
Libane vyko protestas prieš mokėjimų UNRWA sustabdymą<br> Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 9:36 PM

UNRWA duomenimis, Libane šiuo metu apie 490 000 žmonių registruoti kaip palestiniečių pabėgėliai. Didžioji dauguma jų yra priklausomi nuo JT paramos. Pati Libano valstybė jais nesirūpina. Dėl to UNRWA Libane valdo ir klinikas bei mokyklas žmonėms, kurių dalis jau dešimtmečius gyvena šalyje labai ribotomis teisėmis.

Vienas demonstrantas agentūrai dpa sakė, kad Vakarų šalių sprendimas stabdyti mokėjimus gena palestiniečius į mirtį. „Raginame arabų šalis atkreipti dėmesį į Gazoje iš bado mirštančius žmones. Prašoma jų daryti spaudimą“.

Izraelis kaltina UNRWA, kad kai kurie jos darbuotojai spėjamai dalyvavo „Hamas“ teroristinėje atakoje spalio 7 d. Kai kurios Vakarų šalys, įskaitant JAV, tada nustabdė mokėjimus organizacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.