„Revolut Bank“ Lietuvos bankas skyrė 200 tūkst. eurų baudą

Lietuvos bankas skyrė 200 tūkst. eurų baudą UAB „Revolut Bank“ už tai, kad bankas pažeidė didelių pozicijų limito reikalavimą. Bankas pats pranešė Lietuvos bankui apie laikiną didelių pozicijų reikalavimo ribos viršijimą.

Lietuvos bankas skyrė 200 tūkst. eurų baudą UAB „Revolut Bank“.<br>Scanpix.
Lietuvos bankas skyrė 200 tūkst. eurų baudą UAB „Revolut Bank“.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 12:03 PM, atnaujinta Jan 31, 2024, 12:36 PM

Nustatyta, kad dėl banko vidaus procesų trūkumo nuo 2023 m. liepos du mėnesius buvo viršytas „Revolut Bank“ didelių pozicijų reikalavimas. Bankui nustačius minėtų trūkumų priežastis, 2023 m. rugsėjį pažeidimas pašalintas.

Bauda „Revolut Bank“ skirta atsižvelgus į tai, kad bankas ir 2022 m. yra padaręs analogišką pažeidimą, už kurį taikyta poveikio priemonė. Taip pat atsižvelgta į lengvinančias aplinkybes, kad bankas pripažino padaręs pažeidimą, pats jį nustatė ir pašalino. Be to, pats bankas pranešė apie pažeidimą Lietuvos bankui. „Revolut Bank“ ėmėsi priemonių, kad padarytas pažeidimas nepasikartotų ateityje.

Nuo šių metų sausio 1 d. UAB „Revolut Holdings Europe“ bei jo valdomą „Revolut Bank“ tiesiogiai prižiūri Europos Centrinis Bankas kartu su Lietuvos banku.

„Revolut“: situacija nepaveikė klientų bei jų lėšų

Tuo metu „Revolut“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse Akvilė Adomaitytė sako, jog bendrovė incidentą vertina rimtai, todėl identifikavusi jį viduje, per kelias dienas visiškai ištaisė bei apie tai pranešė reguliavimo institucijai.

Teigiama, jog „Revolut“ diegia patobulintas kontrolės priemones, kad tokia situacija nepasikartotų.

„Tai buvo atskiras incidentas, kuris neturėjo įtakos jokios „Revolut“ grupės įmonės kapitalui. Situacija nesukėlė jokių finansinių nuostolių ir nepaveikė klientų bei jų lėšų“, – komentavo A.Adomaitytė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.