JAV vykstančioje lazerių parodoje pirmą kartą atidarytas Lietuvos stendas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė JAV, Kalifornijos valstijos San Fransisko mieste, vykstančioje pasaulinėje lazerių parodoje „Photonics West 2024“ pirmą kartą istorijoje atidarė nacionalinį Lietuvos stendą. Iš viso parodoje pasauliui prisistato 23 mūsų šalies lazerių sektoriaus įmones.

A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 10:40 AM, atnaujinta Jan 31, 2024, 10:41 AM

„Lietuvos lazerių pramonė yra vienas stipriausių šalies aukštųjų technologijų sektorių, kuriame veikia apie 60 įmonių ir dirba apie 1600 aukštos kvalifikacijos specialistų. Apie 80 procentų lazerių sektoriaus produkcijos eksportuojama į beveik 80 valstybių, todėl šioje parodoje dalyvaujančios Lietuvos lazerių bendrovės turi galimybių prisistatyti, išplėsti ryšius su užsienio partneriais ir taip dar labiau padidinti eksportą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Photonics West“ yra viena didžiausių fotonikos ir lazerinių technologijų parodų pasaulyje. Šiemet Lietuva pirmą kartą turi nacionalinį stendą, o parodoje dalyvaujantis rekordinis Lietuvos įmonių skaičius rodo Lietuvos įmonių tikslą tapti vis labiau matomiems tiek Kalifornijos valstijoje, tiek apskritai tarptautinėje arenoje, rašoma ministetrijos pranešime.

Lietuvos lazerių pramonė turi solidžią reputaciją ne tik verslo, bet ir akademinių tyrimų srityje. Šiandien 95 iš 100 garsiausių pasaulio universitetų naudoja Lietuvoje sukurtas ir pagamintas lazerių technologijas. Lietuviškų lazerių galima rasti NASA, CERN ir kitose pasaulinio lygio institucijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.