„Electrolux“ praneša apie sudėtingą laikotarpį: nuostoliai išaugo daugiau nei triskart

Švedijos buitinių prietaisų gamintoja „Electrolux“ penktadienį pranešė, kad jos grynieji nuostoliai 2023 m. išaugo daugiau nei tris kartus, nes vartotojams neigiamą įtaką darė išaugusios palūkanos ir geopolitinė įtaka.

„Electrolux“ penktadienį pranešė, kad jos grynieji nuostoliai 2023 m. išaugo daugiau nei tris kartus.<br>„Electrolux“ nuotr.
„Electrolux“ penktadienį pranešė, kad jos grynieji nuostoliai 2023 m. išaugo daugiau nei tris kartus.<br>„Electrolux“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Feb 2, 2024, 10:46 AM, atnaujinta Feb 2, 2024, 1:05 PM

„Electrolux“ generalinio direktoriaus Jonaso Samuelsono teigimu, „2023-ieji m. buvo dar vieni sudėtingi metai“, o bendrovės nuostoliai išaugo iki 5,2 mlrd. kronų (500 mln. JAV dolerių).

„Didelė infliacija, kylančios palūkanos ir geopolitinė įtampa slėgė vartotojų nuotaikas, kurios pagrindinėse mūsų rinkose toliau buvo nekokios“, – pranešime apie bendrovės pajamas teigė J. Samuelsonas.

Sausio viduryje, iki pasirodant pajamų ataskaitai, bendrovė paskelbė įspėjimą dėl ketvirtojo ketvirčio pelno, kuriame minėjo prastus veiklos rezultatus Šiaurės Amerikoje.

Ketvirtąjį ketvirtį „Electrolux“ pranešė patyrusi 4,1 mlrd. kronų grynųjų nuostolių – beveik dvigubai daugiau nei prieš metus, kai nuostolių suma sudarė 1,9 mlrd. kronų ir daugiau nei tikėjosi analitikai – bendrovės „Bloomberg“ atlikto tyrimo duomenimis, buvo prognozuojama, kad bendrovės grynieji nuostoliai sudarys 2,3 mlrd. kronų.

„Tikrai liūdna, kad reikšminga mūsų Šiaurės Amerikoje sutaupytų išlaidų suma neatsispindi pelne ir vietoje to išleidžiama reklaminei veiklai, kurios mastai šioje pramonėje yra labai dideli“, – nurodė J. Samuelsonas.

„Electrolux“ pranešė, kad jos metinė apyvarta siekė 134,5 mlrd. kronų ir beveik atitiko 2022 m. rezultatus (134,9 mlrd. kronų) bei atspindėjo analitikų prognozes, apie kurias rašoma bendrovės „Bloomberg“ atlikto tyrimo ataskaitoje.

COVID-19 pandemijos metu „Electrolux“ išgyveno bumą, mat iš namų išeiti negalintys vartotojai ėmėsi atnaujinti savo būstus.

Tačiau po to bendrovė susidūrė su tiekimo sistemos trikdžiais ir šiuo metu iš paskutiniųjų stengiasi prisiderinti prie sumažėjusios paklausos.

Spalį buitinių prietaisų gamybos milžinė pranešė planuojanti atleisti maždaug 3 000 darbuotojų – atkreiptinas dėmesys, kad prieš metus bendrovė jau buvo paskelbusi planus atleisianti 4 000 darbuotojų, didžiąją dalį jų – Šiaurės Amerikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.