Kinijoje įkliuvo buvęs valstybinės naftos milžinės vadovas: įtariamas rimtais drausmės ir įstatymų pažeidimais

Buvęs vienos didžiausių Kinijos naftos kompanijų vadovas tiriamas dėl „rimtų įstatymų pažeidimų“, penktadienį pranešė Pekinas, tai naujausias su vadovais susijęs atvejis vykdant plataus masto kampaniją prieš sukčiavimą.

Buvęs vienos didžiausių Kinijos naftos kompanijų vadovas tiriamas dėl „rimtų įstatymų pažeidimų“.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Buvęs vienos didžiausių Kinijos naftos kompanijų vadovas tiriamas dėl „rimtų įstatymų pažeidimų“.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viljama Sudikienė

Feb 2, 2024, 12:56 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 12:58 PM

Wang Yilinas nuo 2015 iki 2018 m. ėjo Kinijos nacionalinės naftos korporacijos (CNPC), didžiulės Pekine įsikūrusios energetikos grupės, pirmininko pareigas. Jis įtariamas „rimtais drausmės ir įstatymų pažeidimais“, pranešė valdančiosios Komunistų partijos kovos su korupcija agentūra.

Žinia apie tyrimą pasirodė praėjus vos kelioms savaitėms, kai kitas CNPC vadovas – buvęs generalinio direktoriaus pavaduotojas Xu Wenrongas – buvo suimtas dėl įtarimų, kad ėmė kyšius. Jis pašalintas iš Komunistų partijos už tai, kad „priėmė didžiules pinigų sumas“, nurodė kovos su papirkinėjimu agentūra. Pernai CNPC pagal pajamas užėmė penktąją vietą didžiausių pasaulio korporacijų sąraše „Fortune Global 500“.

Nuo tada, kai atėjo į valdžią, prezidentas Xi Jinpingas vykdo plačią kampaniją prieš giliai įsišaknijusią pareigūnų korupciją, pastaruoju metu kampanija nukreipta į kai kuriuos aukščiausio rango šalies finansininkus ir verslininkus. Šalininkai teigia, kad ši politika skatina švarų valdymą, tačiau kritikai mano, kad ji padeda Xi Jinpingui atsikratyti politinių varžovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.