„Snap“ atleidžia 10 proc. darbuotojų

Socialinių tinklų įmonė „Snap“, kuri valdo į jaunimą orientuotą platformą „Snapchat“, pirmadienį pranešė atleidžianti apie 10 proc. savo darbuotojų, taip prisijungdama prie technologijų sektoriuje besiritančios atleidimų bangos.

T.Bauro / asociatyvi nuotr.
T.Bauro / asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 8:37 PM, atnaujinta Feb 5, 2024, 8:38 PM

„Pertvarkome savo komandą, kad sumažintume hierarchiją ir paskatintume asmeninį bendradarbiavimą, – sakė „Snap“ atstovas. – Didžiausią dėmesį skiriame tam, kad galėtume išreikšti palaikymą išeinantiems mūsų komandos nariams, ir esame labai dėkingi už jų sunkų darbą ir indėlį į „Snap“.

Skaičiuojama, kad praėjusių metų lapkričio mėnesio pradžioje įmonė turėjo kiek daugiau nei 5 300 darbuotojų. 2022 m. „Snap“ jau buvo atleidusi 20 proc. savo darbo jėgos. Pastaraisiais metais bendrovė daug stengėsi, kad galėtų konkuruoti su „Instagram“, „YouTube“ ir „TikTok“ dėl pajamų iš reklamos.

2011 m. startavusi platforma „Snapchat“ sulaukė didelio populiarumo, ypač jaunų išmaniųjų telefonų naudotojų gretose. Ji leidžia žmonėms dalintis akimirkomis nuotraukų arba vaizdo įrašų pavidalu, siunčiant žinutes, kurios po peržiūrėjimo išnyksta. Ši platforma taip pat sukūrė naujovę, pristatydama vadinamuosius filtrus, kuriais galima papildyti turinį, tačiau plėtra į aparatūrą, įskaitant dronus ir akinius, nesulaukė didelio susidomėjimo.

Anot pramonę stebinčio tinklalapio layoffs.ai, nuo sausio 1 d. technologijų sektoriuje atsisakyta 32 000 darbo vietų. Visgi atleidimai nevyksta tokiu pat mastu, kaip 2022 m. pabaigoje ir 2023 m. pradžioje, kai technologijų kompanijos atleido šimtus tūkstančių žmonių. Tai lėmė pandemijos metu vykdytas intensyvus samdymas – tada bendrovės didino darbuotojų skaičių, nes kasdienis gyvenimas persikėlė į internetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.