Rusijos paslaugų sektorius sausį smarkiai išaugo

Pirmadienį, vasario 5 d., paskelbtais bendrovės „S&P Global“ atlikto tyrimo duomenimis, Rusijos paslaugų sektoriaus aktyvumas metų pradžioje smarkiai išaugo – tą lėmė didelė paklausa ir dėl to toliau sparčiai didėjantis naujų užsakymų skaičius.

 Rusijos rubliai.<br> Pixabay.com
 Rusijos rubliai.<br> Pixabay.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 12:06 PM, atnaujinta Feb 5, 2024, 12:07 PM

Pirkimo vadybininkų indeksas (PMI), gruodį siekęs 56,2 punkto, sausį nukrito iki 55,8. Tačiau didesnis nei 50 punktų rodiklis reiškia, kad sektorius plečiasi.

Genamas sėkmingai įgyvendintų reklamos kampanijų ir didėjančios paklausos, sausį smarkiai išaugo naujų užsakymų skaičius.

Naujų eksporto užsakymų skaičius didėjo jau devintą mėnesį iš eilės, nors ir ne taip greitai, kaip praėjusį rugpjūtį, turint omenyje kai kuriose pagrindinėse eksporto rinkose susiklosčiusią nepalankią ekonominę padėtį.

Tuo tarpu žaliavų kainoms mažėti neleido išaugusios elektros ir tiekėjų kainos, taip pat didesni darbo įkainiai.

Dėl to pardavimo kainų augimo tempai buvo didžiausia per pastaruosius tris mėnesius.

Išaugus naujų užsakymų skaičiui ir gamybinių pajėgumų poreikiui, bendrovės jau šeštą mėnesį iš eilės plėtė savo personalo bazę.

Parduotos produkcijos indeksas, lapkritį siekęs 55,7 punkto, gruodį nukrito iki 55,1 – tai liudija apie visame privačiame sektoriuje ženkliai išaugusį verslo veiklos aktyvumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.