EIM paskelbė 6 mln. eurų kvietimą – sieks pritraukti užsienio investicijas

Siekdama pritraukti užsienio investuotojų vykdyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) veiklas Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione, Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė 6 mln. eurų kvietimą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė 6 mln. eurų kvietimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė 6 mln. eurų kvietimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-12 11:14

„Pernai Lietuvoje tiesioginių užsienio investicijų srityje pasiekėme išties puikių rezultatų: patvirtinti 53 projektai, per trejus metus planuojama sukurti daugiau nei 4 tūkst. darbo vietų ir investuoti apie 207 mln. eurų į ilgalaikį turtą. Į Lietuvą žengia 25 naujos tarptautinės įmonės, o 28 šalyje jau veikiančios bendrovės patvirtino plėtros planus“, – pranešime spaudai cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Investuok Lietuvoje“ duomenimis, per pastaruosius trejus metus nuo 2021 m. pritraukti 157 investiciniai projektai, kurie, planuojama, sukurs daugiau nei 14 tūkst. darbo vietų. Investicijų skaičius per trejus metus siekia 516 mln. eurų.

Kaip nurodo ministerija, pagal priemonę „TUI Invest“ dėl finansavimo gali kreiptis užsienio investuotojai, kurie yra labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės (MVĮ) bei didelės įmonės, kurios bendradarbiauja su MVĮ. Didžiausia galima projektui skirta finansavimo lėšų suma siekia 2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.