Suėmus ir apklausus Š. Stepukonį, tęsiant tyrimą atliekamos kratos

Teisėsaugos institucijoms suėmus buvusį „BaltCap“ partnerį Šarūną Stepukonį yra vykdomos kratos, Eltai patvirtino Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atstovė spaudai Modesta Zdanauskaitė. Visgi, ji negalėjo atskleisti, kur vykdomos šios kratos ar kitų tyrimo detalių.

Š.Stepukonis.<br>T.Bauro nuotr.
Š.Stepukonis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Feb 13, 2024, 9:41 AM, atnaujinta Feb 13, 2024, 11:30 AM

„Negaliu detalizuoti, bet tikrai vyksta ikiteisminis tyrimas ir procesiniai veiksmai, tokie kaip kratos, jame“, – Eltai teigė M. Zdanauskaitė.

ELTA primena, kad „BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai pernai lapkritį nutraukė sutartį su buvusiu „BaltCap Infrastructure Fund“ partneriu Š. Stepukoniu. Jis įtariamas pasisavinęs apie 30 mln. eurų, kurių bent dalį galėjo pralošti kazino.

Pirmadienį pranešta, kad Š. Stepukonis yra sulaikytas, teismas jį leido suimti 14 dienų.

Vilniaus apygardos prokuratūra penktadienį pranešė, kad 2022 metais buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą iš bendrovės „Paysera LT“ gavus informacijos apie į Š. Stepukonio sąskaitą iš Lenkijos įmonės pervestus 3,9 mln. eurų. Pasak prokuratūros, tada nustatyta, kad pinigai buvo pervesti vykdant akcijų pardavimo sandorį, tad tyrimas nutrauktas, tačiau praėjusią savaitę jis buvo atnaujintas.

Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.