Prognozuoja, kad suskystintųjų gamtinių dujų paklausa visame pasaulyje iki 2040 m. išaugs perpus

Naftos produktų milžinė „Shell“ prognozuoja, kad suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) paklausa visame pasaulyje iki 2040 m. padidės daugiau nei 50 proc.

Prognozuoja, kad suskystintųjų gamtinių dujų paklausa visame pasaulyje didės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prognozuoja, kad suskystintųjų gamtinių dujų paklausa visame pasaulyje didės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Feb 14, 2024, 3:16 PM

Tokį augimą skatins tai, kad visos Kinijos pramonė vis sparčiau pereina nuo anglies prie dujų, o pietryčių Azijos šalių ekonomikos besiplėsdamos naudoja vis didesnius SGD kiekius, teigiama bendrovės „Shell“ 2024 m. SGD prognozėse.

„Shell“ atkreipė dėmesį, kad 2023 m. prekybos SGD apimtys visame pasaulyje pasiekė 404 mln. tonų (2023 m. – 397 mln. tonų).

Gamtinių dujų paklausa kai kuriuose regionuose jau pasiekė aukščiausią lygį, tačiau toliau auga visame pasaulyje ir prognozuojama, kad 2040 m. SGD metinė paklausa sudarys maždaug 625 – 685 mln. tonų.

Bendrovės „Shell“ 2024 m. SGD prognozėje nurodoma, kad tose šalyse, kurių elektros energijos šaltinių struktūroje yra didelis kiekis atsinaujinančių energijos išteklių, tokių, kaip vėjo ir saulės energija, dujos yra reikšmingas papildomas energijos šaltinis, užtikrinantis trumpalaikį elektros tiekimo lankstumą ir ilgalaikį energetikos saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.